Έτοιμο το νέο άλμπουμ του Bruce;

0

Την περασμένη Τετάρτη 20 Απριλίου ο RoyZ έκανε μια ανάρτηση δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του με τον Bruce Dickinson στο στούντιο με τη λεζάντα: «ανυπομονώ να ακούσετε τους καρπούς της συνεργασίας μας».

Αυτό σημαίνει πως το πολυαναμενόμενο σόλο άλμπουμ του Bruce παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα project, που σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ιδίου, εξελίσσεται μετ’εμποδίων…

Πριν από περίπου ένα μήνα δήλωσε στο Consequence: «δουλεύω πάνω σε αυτό on-off από το “Tyrany Of Souls” (του 2005). Αλλά, μεταξύ lockdowns και τις περιοδείες των Maiden ψάχνω να βρω ελεύθερο χρόνο για να κάτσω και να πω «εντάξει, αυτό θα γίνει» και να έχω τον Roy να γράψει κάποια backing tracks. Τότε, μπορούμε να το κάνουμε. Έτσι, φτάσαμε στο σημείο όπου έχουμε θα έλεγα 50 με 70% από το υλικό του άλμπουμ έτοιμο, αναλόγως από το τι θα επιλέξουμε από ότι ήδη έχουμε. Θα κάνουμε βέβαια αρκετές διορθώσεις. Έτσι, θα έχω λίγο χρόνο όταν θα τελειώσω την περιοδεία διαλέξεων στην Αμερική το Μάρτιο. Θα έχω τρεις εβδομάδες στο LA, οπότε θα μπορώ να δουλέψω με τον Roy. Και θα δούμε που θα μας πάει. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο να ηχογραφούμε τα backing tracks, όταν θα ξεκινήσω την περιοδεία με τους Maiden θα μπορεί να δουλεύει πάνω σε αυτά. Και με την τεχνολογία που υπάρχει τώρα θα μπορούμε να κάνουμε ένα Zoom για να ακούσω τι έχει γράψει. Ήδη το κάναμε αυτό στο “Tyranny Of Souls”. Μου έστελνε CD με τα backing tracks – πολύ πρωτόλεια, δεν είχαν ούτε καν σόλο- και έβαζα τα ακουστικά μου και άκουγα. Ήμουν σε περιοδεία στην Ιαπωνία τότε και περπατούσα στους δρόμους του Tokyo στις 9 η ώρα το πρωί με ένα σημειωματάριο στο χέρι γράφοντας στίχους και μελωδίες. Και μετά πέταξα στο LA και γράψαμε τα φωνητικά. Και δούλεψε μια χαρά, το “Tyranny Of Souls” είναι ένα τρομερό άλμπουμ.

Σε προηγούμενη συνέντευξή του για το σόλο άλμπουμ το 2017 είχε πει πως το άλμπουμ θα ονομάζεται “If Eternity Should Fail”, όπως ακριβώς το τραγούδι των Maiden που ανοίγει το “Book Of Souls”, που είναι μια δική του σύνθεση που προοριζόταν για τη σόλο δουλειά του.

«Θα είναι μια concept δουλειά που θα λέγεται “If Eternity Should Fail” και αυτό θα είναι και το ομώνυμο κομμάτι. Όπως συνέβη με το “Bring Your Daughter To The Slaughter” (ΣΣ, που ήταν τραγούδι που προόριζε για δικό του άλμπουμ) που επιτάχθηκε από τους Maiden, έτσι έγινε και με αυτό. Έτσι, αν κάνω άλλο ένα σόλο άλμπουμ μπορεί να ακολουθήσω το αρχικό σχέδιο και να το κρατήσω σαν ομώνυμο τραγούδι. Αφού εγώ το έγραψα, για την ακρίβεια ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψα για το άλμπουμ μου. Οπότε, ναι θα συμπεριλαμβάνεται αυτό το τραγούδι. Απλά, η δική μου εκδοχή θα είναι λίγο διαφορετική από αυτή των Maiden» είχε δηλώσει στο Kaaos TV.