ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αποκαλύπτοντας το πρώτο βήμα από το επόμενο κεφάλαιο στην πορεία τους, οι Euphrosyne κυκλοφορούν το single “Sister of Violence” σε ένα band performance video με τη νέα τους σύνθεση. 

Το track περιέχεται στο επερχόμενο EP “Keres” που κυκλοφορεί ψηφιακά στις 25 Νοεμβρίου και πραγματεύεται το φόβο και το θυμό που προέρχεται από την εγκατάλειψη και το αίσθημα προδοσίας, πολλές φορές προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Ως ‘sister of violence’ υποδεικνύεται μια αλληγορική περσόνα που αντιπροσωπεύει τις σκοτεινότερες σκέψεις στις δύσκολες στιγμές.

 Overview

Βαδίζοντας στο καλλιτεχνικά (και όχι μόνο) δύσβατο μονοπάτι του έτους 2021, οι Efi Eva (φωνητικά) και Alex Despotidis (κιθάρα) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, υπο την σκέπη των Euphrosyne. Με βάση τους την Αθήνα, μοιράστηκαν το κοινό τους όραμα και πάθος για τη δημιουργία σκοτεινής και συνάμα τολμηρά μελωδικής μουσικής, σπάζοντας συνεχώς τα στεγανά και τα κλισέ γύρω απο τη μανιέρα του τι υποτίθεται οτι εστί post black metal.

 Μέσα σε αυτο τον πρώτο χρόνο ύπαρξης, τα singles “Thorns Above The Skies” και “Rattus” έδωσαν το ηχητικό στίγμα της μπάντας: Ένα αφιλόξενο και ταυτόχρονα εθιστικό αμάλγαμα black και μελωδικού metal με συμφωνικές πινελιές,καθως και φωνητικα hooks που κινούνται με ευκολία μεταξύ εκκωφαντικών death growls και αιθέριων pop απολήξεων να ενδυναμώνουν το αίσθημα της απομόνωσης και ερήμωσης που διέπει τις συνθέσεις. 

Παίρνοντας τον απαιτούμενο χρονικό διάστημα για να σταθεροποιήσουν το line up τους και ταυτόχρονα λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές για τα 2 singles, το 2022 βρήκε τη μπάντα με ολοκληρωμένη συνθεση. Η προσθηκη του Γιωργου Γαζή (μπάσο) και Κώστα Μάμαλη (τύμπανα) σαν ζωτικα δομικά στοιχεία του οικοδομήματος, οδήγησε στην ηχογράφηση του ντεμπούτου τους EP. 

 Το Keres αποτελεί τη δήλωση μιας μπάντας, έτοιμης να αφήσει το καλλιτεχνικό της αποτύπωμα στο μουσικό χάρτη,  με τις πολυποίκιλες συνθεσεις να περιπλανιούνται μεταξύ της σφοδρής αφηγηματικότητας των Deafheaven, Ghost Bath, Steven Wilson και της ισοπεδωτικής ορμητικότητας των Behemoth, Gojira και Gorgoroth.

Με μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων στα πλαίσια της ψηφιακής κυκλοφορίας του Keres, οι Euphrosyne μας συστήνονται σαν μία νεα ανερχομενη δυναμη στο χάρτη του διεθνούς post black metal στερεώματος.