Συμπληρώνοντας 20 χρόνια ύπαρξης ως συγκρότημα, οι Evergrey κυκλοφορούν τον διάδοχο του πολύ καλού «Hymns for the Broken», το οποίο σηματοδότησε μια δυναμική ανάκαμψη και μια νέα αρχή για το συγκρότημα το 2014.

Το «Storm Within» είναι η φυσική συνέχεια του προκατόχου του. Κοφτά riffs, ατμοσφαιρικά πλήκτρα και «κοψοφλεβέ» ρεφρέν, με την καλή έννοια, μιας και η μελαγχολία και το δραματικό στοιχείο είναι σήματα κατατεθέντα της μπάντας. Το «Distance» είναι ένα όμορφο και αντιπροσωπευτικό τραγούδι, το «My Allied Ocean» είναι από τα πιο heavy κομμάτια της μπάντας, ενώ στο υποψήφιο single «In Orbit» μας περιμένει η γνωστή και μη εξαιρετέα Floor Jansen. Στο φινάλε συναντάμε τις δύο πιο φιλόδοξες συνθέσεις του album, το «Disconnect» και το title track.

Συνολικά θα έλεγα πως ο δίσκος θα καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία του προκατόχου του. Ίσως είναι μια ιδέα πιο εμπορικός από το «Hymns for the Broken» και υποδεέστερος σε σχέση με αυτόν, αλλά στο μέλλον θα συγκαταλέγεται στις ποιοτικές κυκλοφορίες των Evergrey.

Στην limited edition υπάρχει μια συμπαθητική διασκευή στο «Paranoid» των Black Sabbath, αν και θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει κάτι λιγότερο προφανές.