Είναι αρκετά δύσκολο για μια μπάντα σαν τους Evergrey, που αλλάζουν τα 3/5 της σύνθεσης της, να βγάλει καινούριο δίσκο. Ακόμα πιο δύσκολο είναι το καινούριο άλμπουμ να ακούγεται ακόμα σαν την ίδια μπάντα παρά τις μεγάλες αλλαγές στην σύνθεση της.

Οι Evergrey κατάφεραν και τα δύο. Και βγάλανε καινούριο δίσκο και κατάφεραν να διατηρήσουν τον σκοτεινό τους ήχο και ταυτόχρονα με τις αλλαγές στην σύνθεση να κάνουν τον ήχο τους πιο φρέσκο.

Έτσι λοιπόν με την ανακοίνωση της φυγής των  Henrik Danhage (κιθάρα) Jari Kainulainen (μπάσο) Jonas Ekdahl (Ντράμς) έγινε και η ανακοίνωση των ανθρώπων που θα πάρουν της θέσεις τους. Ο 18χρονος Hannes Van Dahl πήρε την θέση στο drumkit, ο Marcus Jidell  είναι ο νέος κιθαρίστας και ο Johan Niemann (Πρώην Therion) ανέλαβε καθήκοντα μπασίστα.

Το “Glorious Collision” έχει όλα τα στοιχεία που κάνουν τους Evergrey τόσο ξεχωριστούς. Δυνατές σκοτεινές μελωδίες και συναισθηματικοί στίχοι που με την φωνή του Englund μπορούν να σε κάνουν να ανατριχιάσεις. Σε πολλά κομμάτια έχουν ιοθετύσει και πιο πιασάρικους ήχους και επιρροές από κλασικό ρόκ.  Όπως είναι λογικό με την φυγή των τριών όλο το βάρος της γραφής των κομματιών έπεσε στους Englund και Zander(πλήκτρα) με αποτέλεσμα ο δίσκος να έχει πολύ περισσότερο χώρο για τα πλήκτρα τα όποια έχουν δώσει φρεσκάδα στον ήχο της μπάντας.

Τα κομμάτια “Free”, “It Comes From Within” και το “To Fit The Mold” είναι από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου. Άλλα τα κομμάτια “Phantom Letters” και “I’m Drowning Alone” είναι από τα καλύτερα κομμάτια που έχουν γράψει ποτέ οι Evergrey.

Πολύ καλό το πρώτο δείγμα από τους “καινούριους Evergrey” που θέτουν ψηλά standards και για τις δικές τους επόμενες κυκλοφορίες αλλά και για τις κυκλοφορίες του 2011. Με το καλό να τους δούμε και στην χώρα μας.


Tags