Το συγκρότημα είχε σχεδιάσει να παρουσιάσει αυτό το concept ζωντανά υπό τη μορφή παράστασης με τη συμμετοχή ηθοποιών και με σκηνικά που θα έντυναν ακόμα καλύτερα μια μουσικοθεατρική παράσταση. Δυστυχώς, για τεχνικούς κυρίως λόγους που προέκυψαν την τελευταία μέρα, το θεατρικό κομμάτι δεν κατέστη δυνατόν να αποδοθεί και η μπάντα περιορίστηκε σε μια μουσική παράσταση με μόνο κάποια εξαιρετικά visuals στο background της σκηνής.

FallenArise02

Λέω μουσική παράσταση, αφού η συγκεκριμμένη μπάντα διαθέτει ένα πάρα πολύ καλό performing στις συναυλίες της, το καλύτερο κατά την άποψη μου στην εγχώρια σκηνή.
Μπορεί το “Τριανόν” να μη γέμισε (τα παιδιά αυτά μάλλον δεν είναι της προτίμησης των internetικών…παρεών, …ok, για κλίκες μιλάω) αυτό όμως δεν εμπόδισε τους έξι μουσικούς να αποδώσουν με εξαιρετικό τρόπο το νέο τους δίσκο ζωντανά. Πρωταγωνιστές οι Spyla (ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα σήμερα στο λεγόμενο female fronted metal) και Chris στα φωνητικά, η συνεχής εξέλιξη των οποίων είναι σε κάθε συναυλία όλο και πιο εμφανής, οι Frangiskos και Aggelos στο δεξί και αριστερό μέρος αντίστοιχα, άψογοι εκτελεστικά και οι Gus και Thanos σε πλήκτρα και drums, να δίνουν την ιδανική ώθηση σε όλο το σχήμα με αποτέλεσμα την άψογη τελικά απόδοση ενός έργου το οποίο δικαιούται ανάλογου σεβασμού.

Μοναδικό αγκάθι ήταν ο ήχος που κυριολεκτικά “πούλησε” τους Fallen Arise, σε έναν χώρο ο οποίος δε νομίζω ότι μπορεί να στηρίξει πολλά όργανα, κανάλια κ.ο.κ.. Προσωπικά πάντως θα ήθελα ν’ ακούσω ζωντανά και δύο – τρία κομμάτια από το προηγούμενο album τους, το “Ethereal”, ίσως όμως τα προβλήματα που προηγήθηκαν να μην το επέτρεπαν.

FallenArise03

Προς τιμήν τους επίσης, στο τέλος της εμφάνισης τους, ανέβασαν στη σκηνή κάποιους από τους ηθοποιούς που θα έπαιζαν στο θεατρικό μέρος και που παρόλη την ακύρωση του, τους συμπαραστάθηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή. Κίνηση που δείχνει πάρα πολλά….

‘Ηταν μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση των Fallen Arise, ψαρωτική θα την έλεγα, μια μπάντα που δικαιούται πολύ περισσότερα από αυτά που ήδη έχει και που πιστεύω ότι θα βρει τον τρόπο να τα διεκδικήσει.

Setlist: Prologue In D Minor, The Curse Of Adeline, We’re Becoming Gods, Divine Bride, Silent Weeping, The Heart Of The Damned, My Last Breath, White Crystal Angel, Funeral, Music Box, As Far The Memory Remains, Oceans Of Time, Epilogue

Δημήτρης Καζαντζής

FallenArise04