Need Norchestration Fiasco

Οι progressive metallers Need, δημοσίευσαν μία ενημέρωση σχετικά με τις προπαραγγελίες των βινυλίων για το τελευταίο, εξαιρετικό, studio album τους “Norchestrion: A Song For The End” στη σελίδα τους στο Facebook:

«Αρχικά, πριν προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι από αυτή τη στιγμή οι Need δεν συσχετίζονται με οποιοδήποτε τρόπο με την δισκογραφική Ikaros Records, από τη στιγμή που απέτυχαν να τηρήσουν τη συμφωνία από τη μεριά τους και να μας παρέχουν το τελευταίο μας album σε βινύλιο. Από τότε που στείλαμε τα απαραίτητα αρχεία για την παραγωγή (ηχητικά και εικαστικά) στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη, έχουμε ακούσει επαναλαμβανόμενα ψέματα για μήνες καθώς και υποσχέσεις ότι οι δίσκοι θα παραδοθούν από μέρα σε μέρα. Όλα αυτά χωρίς να δούμε κάποια χειροπιαστή απόδειξη (tracking number, emails από το εργοστάσιο παραγωγής, τιμολόγια κλπ) αν και τα ζητούσαμε ξανά και ξανά. Ευτυχώς, οτιδήποτε άλλο σχετικό με τη συγκεκριμένα κυκλοφορία (CDs και merch, promotion, videos κλπ) έγινε απευθείας από το συγκρότημα, οπότε όλα πήγαν σωστά και βάσει πλάνου. Από τη στιγμή όμως που δεν έχουμε άμεση ενασχόληση με τα βινύλια, εμπιστευτήκαμε όλες τις (ψεύτικες, πλέον) ενημερώσεις που έρχονταν από την εταιρεία.

»Η σύντομη εκδοχή της κατάστασης είναι ότι για λόγους πέραν της γνώσης και του ελέγχου μας, τα βινύλια δεν πήγαν ποτέ για κόψιμο, κάτι που ανακαλύψαμε μόλις λίγες μέρες πριν μετά από συνεχόμενα ψέματα και ψεύτικες υποσχέσεις ότι όλα πάνε βάσει σχεδίου. Αυτή η υπόθεση διαρκεί μήνες και υπάρχουν πολλές σουρεαλιστικές λεπτομέρειες, τις οποίες προτιμάμε να μην αναφέρουμε. Υπήρχε μάλιστα περίοδος όπου για ένα μήνα δεν παίρναμε καμία απάντηση σε τηλεφωνήματα, e-mails ή SMS προς την εταιρεία, ενώ την ίδια στιγμή είχαμε πάρα πολλά μηνύματα κάθε μέρα από οπαδούς που ρωτούσαν τι γίνεται με τους δίσκους, χωρίς ουσιαστικά να μπορούμε να τους πούμε κάτι. Μετά από αυτή την άνευ προηγουμένου, ντροπιαστική και ολοκληρωτικά ενοχλητική κατάσταση και αφού κόψαμε κάθε δεσμό με την Ikaros Records, ξεκινήσαμε την διαδικασία παραγωγής όλων των εκδόσεων βινυλίου που έχουν ήδη ανακοινωθεί (βασική, χρυσή, limited box set) μόνοι μας, ξεκινώντας από την αρχή.

»Αυτό σημαίνει ότι θα περάσουν λίγοι μήνες μέχρι να έχουμε τα πολύτιμα και πολυαναμενόμενα βινύλια στα χέρια μας (δυστυχώς οι εκτιμήσεις για την παράδοση αυτή τη στιγμή με όλα αυτά που συμβαίνουν είναι περίπου τρεις με πέντε μήνες). Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η υποστήριξή σας είναι τα πάντα για εμάς περισσότερο από ποτέ. Για όσους παραγγείλατε μέσω της σελίδας μας στο Bandcamp, θα σας επιστρέψουμε πλήρως τα χρήματα σε περίπτωση που δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι να ετοιμαστούν τα βινύλια. Σε περίπτωση που κάνατε παραγγελία μέσω της εταιρείας, σας παρακαλούμε να ζητήσετε αμέσως πίσω τα χρήματά σας από τη στιγμή που δεν θα έχουν κόπιες του δίσκου όταν ετοιμαστεί.

»Πραγματικά δεν μπορούμε να εκφράσουμε πόσο λυπούμαστε γι’ αυτή την κατάσταση αλλά παίρνουμε την ευθύνη επειδή η εμπιστοσύνη που δείξαμε στην εταιρεία κατέληξε σε μία ανίκανη, ανεύθυνη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από την μεριά τους. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τελειώνουμε με όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το εργοστάσιο και όταν ολοκληρωθούν θα μπορούμε να σας ενημερώσουμε για εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης (αυτή τη φορά όμως θα είναι πραγματική). Ευχαριστούμε για την κατανόηση, την αγάπη και την υποστήριξή σας».

https://www.facebook.com/needband/posts/4114129321972261