Οι “Finally Deceased” είναι μια μπάντα από την Γερμανία η οποία φτιάχτηκε το 1991, έβγαλε ένα EP το 1995 με τίτλο “Blessed by Demons”, ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο την ίδια χρονιά και τελικά ο δίσκος κυκλοφορεί… το 2011!!

Αμέσως αμέσως έχω διάφορες απορίες και δυσκολίες στο να κρίνω αυτή την κυκλοφορία. Κυρίως στο γιατί καθυστέρησε να κυκλοφορήσει τόσο πολύ το πρώτο τους άλμπουμ. Επίσης πως θα πρέπει να κρίνω αυτή τη κυκλοφορία; Σαν κυκλοφορία του 1995 ή του 2011;;;;
    
Το τρίο των “Finally Deceased” κάνουν κλασικό “Death Metal” που θυμίζει “Venom”(πράγμα που είναι υπέρ τους). Θέλω να το πω old school αλλά θα είναι πλεονασμός δεδομένου ότι τα κομμάτια ΕΙΝΑΙ παλιά.

Αν άκουγα αυτό το άλμπουμ το 1995 θα έλεγα ότι οι “Finally Deceased” με το πρώτο τους δίσκο ακούγονται μέτριοι. Το 2011 λέω ότι η μπάντα πρέπει να γράψει καινούρια κομμάτια αν θέλει να έχει μέλλον δισκογραφικά. Είναι από το καλό death metal, με αρκετά ξεσπάσματα στην κιθάρα αλλά το γενικό σύνολο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Το πρώτο άλμπουμ των γερμανών είναι πραγματικά μια κυκλοφορία του ’95. Από το “Album Art”, τις φωτογραφίες που χρησιμοποίησαν και τον ήχο του δίσκου. Το 2011 τι γίνεται όμως?