Οι Firewind επιστρέφουν μετά από 5 χρόνια δισκογραφικής απουσίας με νέο τραγουδιστή και μάτι που γυαλίζει. H μπάντα γυρνά στο παραδοσιακό της στυλ και για πρώτη φορά στην καριέρα της ασχολείται με ένα ενιαίο concept. Ο Henning Basse στον πρώτο του δίσκο αποδεικνύεται μια ταιριαστή επιλογή δαμάζοντας τη γρεζάτη φωνή του στη μελωδία της πυροβολαρχίας των Firewind.

Συνθετικά μπορεί να βρει κανείς πολλά highlights στο “Immortals” με τα “Hands Of Time” και το “Ode To Leonidas” να ξεχωρίζουν. Όμως με μια δεύτερη ακρόαση ανακαλύπτει κανείς την φονική τριπλέτα “Live And Die By The Sword”, “Wars Of Ages”, “Lady Of 1000 Sorrows”. Το πρώτο είναι απλα ένα σεμινάριο για κομμάτι που κλιμακώνεται από την αρχή προς το τέλος με καταιγιστικό ρυθμό, ανατριχιαστική περιγραφή στους στίχους για την πανταχόθεν επίθεση που δέχτηκαν οι 300 του Λεωνίδα με μια ελληνική μελωδία κάπου στη μέση, την οποία απογειώνουν οι Gus και Bob με το παίξιμό τους. Θα ραγίσουν καρδιές με αυτό στις συναυλίες. Το “Wars Of Ages” δεν είναι το τυπικό Firewind μελωδικό κομμάτι και για αυτό ξεχωρίζει με τον Bob Katsioni να τραβάει την προσοχή, ενώ ο Henning Basse δίνει τον καλύτερο του εαυτό, όπως ακριβώς και στο “Lady Of 1.000 Sorrows”, άλλη μια τρομερή μελωδία που προστίθεται στο οπλοστάσιο των Firewind.

Πολύ σωστά o Gus γύρισε στην γνώριμη μελωδική ρότα εγκαταλείποντας τα άγνωστα και αφιλόξενα νερά του αμερικανο-progressive του “Few Against Many”. Το συγκρότημα καθιέρωσε τον ήχο του και πρέπει να τον υπηρετεί και γιατί όχι να τον εξελίσσει, άλλωστε ο νέος τραγουδιστής μπορεί να αποδειχθεί κλειδί για κάτι τέτοιο. Περιμένουμε να μας έρθουν και για live εννοείται…