Πόσο χαίρομαι όταν εμφανίζονται στο προσκήνιο συγκροτήματα χωρίς καμία διάθεση επαναπροσδιορισμού του εκάστοτε ιδιώματος και με μία απολύτως ειλικρινή διάθεση να αποτίσουν ουσιαστικά φόρο τιμής σε προηγούμενες δεκαετίας χωρίς να κοπιάρουν αλλά προσθέτοντας κάθε φορά κάτι δικό τους. Οι Flying Mercury ανήκουν σε αυτή, λοιπόν, την κατηγορία. Βάζεις το CD και αισθάνεσαι ότι τηλεμεταφέρθηκες στο 1987 όπου τα επιβλητικά πλήκτρα, οι φαντεζί κιθάρες, τα ογκώδη τύμπανα, το φανταχτερό image και η γενικότερη αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή κυριαρχούσαν στη μουσική βιομηχανία. Το μελωδικό hard rock που είχε τις βάσεις του στην Αμερική και το ραδιόφωνο που έπαιζε όλα τα AOR hits της εποχής αποτελούν το θεμέλιο λίθο του οικοδομήματος των Flying Mercury. Και αν νομίζετε ότι τα παιδιά μένουν εκεί, σκεφτείτε το λίγο καλύτερα!

Το 80ς Αμερικάνικο hard rock εμπλουτίζεται με ορισμένα σύγχρονα στοιχεία από τη σύγχρονη Σκανδιναβική σκηνή και τα πλήκτρα μαζί με τις μελωδικές κιθάρες παίρνουν φωτιά! Όσο για τις συνθέσεις…φανταστείτε την ατμόσφαιρα του “1987” των Whitesnake με τον αέρα του “Out of this World” των Europe και κάπου εκεί στη γωνία να παραμονεύει ο λυρισμός των Rainbow (περιόδου Turner) με την αίσθηση της μελωδίας των FM. Οι δύο κομματάρες “Magnetic Attraction” και “Unwavering Faith” ξεχωρίζουν με το πρώτο άκουσμα ενώ το εναρκτήριο “Looking For Love” θα μπορούσε να είχε βγει από τα demo sessions του “Silk Under The Skin” (Raw Silk).

Θα ήθελα μία καλύτερη παραγωγή (ειδικότερα στον ήχο των τυμπάνων)…; Σίγουρα ναι. Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια…; Επιβάλλεται. Το πρώτο δείγμα όμως είναι εξαιρετικό και αυτό είναι που μετράει.

Ας ελπίσουμε σύντομα να έχουμε και το φυσικό προιόν στα χέρια μας. Καλή αρχή, παιδιά!

Highlight: Μαθαίνουμε ότι ήδη γράφεται το δεύτερο album…