Από τότε που επανασυνδέθηκαν οι FM, κάθε τους νέα δουλειά είναι η μία καλύτερη από την άλλη με το “Heroes and Villains” (2015) να είναι πραγματικά εντυπωσιακό και να εξέπληξε ακόμη και τον πιο συντηρητικό οπαδό της μπάντας. Και αν εξαιρέσουμε την επαναηχογράφηση του “Indiscreet” για τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του, μία αχρειάστη –κατά τη γνώμη μου- κίνηση, οι Βρετανοί δείχνουν ασταμάτητοι και το “Atomic Generation” αποτελεί άλλη μία απόδειξη του συνθετικού οίστρου των FM!

Ναι, σίγουρα οι ένδοξες AOR στιγμές του “Indiscreet” και του “Tough It Out” λείπουν σε όλους αλλά οι FM πάντα μας αποζημιώνουν με ποιοτικές στιγμές μελωδικού hard rock το οποίο έχει τις ρίζες του στα 80ς αλλά σίγουρα ηχούν απόλυτα προσαρμοσμένες στην εποχή μας. Η αλήθεια είναι πάντως ότι στο “Atomic Generation” έχει και δύο κομμάτια που θυμίζουν έντονα το AOR παρελθόν των FM. Μιλάμε για τα “Too Much Of A Good Thing” και “Killed By Love” που είναι από μόνα τους τα απόλυτα highlights του δίσκου, ο οποίος περιλαμβάνει μονάχα καλές στιγμές! Από το εξαιρετικό και απολύτως κολλητικό “Black Magic” (βιντεοκλιπάρα) και το πιασάρικο “Golden Days” (με τις επιρροές από Steve Miller & Santana) μέχρι και το παλιομοδίτικο “Stronger” (με την a la Jon Lord εισαγωγή του), οι FM αποδεικνύουν ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο της καριέρας τους ύστερα από το 1989.

Φυσικά, θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε –για πολλοστή φορά- τη συμφωνία που έχει κάνει ο Steve Overland με το διάολο και η φωνή του ακούγεται εκνευριστικά ίδια όπως πριν από 30 και βάλε χρόνια!

Highlight: Το κομμάτι “Do You Love Me Enough” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2004 από τους The Ladder που ήταν ουσιαστικά ένα spin-off band των FM και ό,τι πιο κοντινό σε reunion εκείνη την εποχή.