Τα παιδιά από την Λισσαβώνα κυκλοφορούν δουλειές από το 2000, πλην όμως τότε η σύνθεση ήταν διαφορετική και οι συνθήκες άλλες… Από την τότε ομάδα στην τωρινή και νέες ιδέες. Η παραγωγή στα «παλιά» άλμπουμ δεν ήταν αυτή που ήθελαν και άρχισαν να ψάχνονται. Το ΕΡ αυτό είναι στην ουσία μια επανα-γνωριμία με το σχήμα. Επειδή, όπως αντιλαμβάνομαι, οι περισσότεροι από μας, κι εγώ μαζί, δεν το γνωρίζαμε το συγκρότημα, και επειδή αυτό το ξέρουν και οι Πορτογάλοι, σκέφτηκαν να κυκλοφορήσουν μια συλλογή τραγουδιών.
 
Έτσι λοιπόν θα βρούμε πέντε κομμάτια, από τα προηγούμενα άλμπουμ τους και έξτρα, π.χ. κομμάτια που ναι μεν παίζονταν στη σκηνή αλλά δεν είχαν μπει σε κάποιο άλμπουμ. Από την άλλη πάλι, η μπάντα δεν επέλεξε τον εύκολο τρόπο, να πετάξει δηλαδή τα κομμάτια μέσα στο ΕΡ, τα ξαναδούλεψε από την αρχή, τα λούστραρε, τα γυάλισε, τα τόρνεψε και τα παρουσιάζει έτσι όπως πρέπει.
 
Μέταλ με τη φωνή να μας πηγαίνει βόλτα στο διάστημα… Ο Roy Khan και ο Nils Κ. Rue (Pagan’s Mind) σίγουρα αποτελούν επιρροές αυτού του λαμπρού τραγουδιστή που ακούει στο όνομα Nio Nunes. Όσο για τους υπόλοιπους μουσικούς της μπάντας… Μαγ(κ)ικά τα πλήκτρα του κυρίου Miguel Valadares, με την εισαγωγή στο “Pinpoints” να αποτελεί και να επιτελεί πράματα και θάματα και την κιθάρα του Ricardo Falcao να φλασάρει με αριστοτεχνικό τρόπο, είτε πρόκειται για ηλεκτρικές αναταραχές είτε για επτάχορδες ακουστικές περαντζάδες… Το rhythm section των Nuno Coreira (μπάσο) και J.C. Samora (τύμπανα) κινείται με άνετο και χαλαρό τρόπο, Kamelotικά και περήφανα.
Και ενώ πιστεύουμε ότι «Ωραία, πολύ χαριτωμένοι, πολύ καλά τα τραγούδια», εκτοξεύεται το δεκαπεντάλεπτο “Betrayed”, με τις Progressive ρίζες και τα λυρικά μέρη και το φλερτ με τους Rush και τα υπόλοιπα θηρία και μας ξαπλώνει στο καναβάτσο. Και μόνο αυτό το κομμάτι να υπήρχε το ΕΡ, θα έγραφα τα ίδια και περισσότερα… Καλώς τους, καλώς τους, ευχαριστούμε, παιδιά!