FRAGILE VASTNESS @ MODU

0

Με μία σχετική καθυστέρηση, οι Λαρισαίοι Dreamrites ξεκίνησαν το set τους σε ένα μαγαζί που ζήτημα ήταν να είχε μέσα 30 άτομα. Ένα συγκρότημα που παίζει 80’s heavy metal, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα κάτι, αλλά δίνει συνεχώς ζωντανές εμφανίσεις και μάλιστα με σπουδαία ονόματα του χώρου. Η αλήθεια είναι ότι με το πρώτο κομμάτι που έπαιξαν δεν μου άφησαν την καλύτερη εντύπωση, καθώς οι Maiden επιρροές ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς, αλλά στη συνέχεια με κομμάτια σαν τα “Only Time Will Tell”, “The Redeemer” και “Snow Queen” είδα ένα συγκρότημα που έχει κι άλλα στοιχεία στη μουσική του και μπορεί να δημιουργήσει πολύ ωραίες συνθέσεις. Κάτι μου λέει πως αν συνεχίσουν να δουλεύουν έτσι, θα μας εντυπωσιάσουν όταν ηχογραφηθεί η πρώτη τους προσπάθεια.

Dreamrites05

Η συνέχεια ανήκε στους symphonic metallers Enemy Of Reality, οι οποίοι είχαν και δικό τους κόσμο μπροστά στη σκηνή, σε ένα χώρο που είχε αρχίσει σιγά σιγά να γεμίζει. Μπορεί η μουσική τους να μην είναι στις προτιμήσεις μου, αλλά δεν γίνεται να μην παραδεχτώ την εξαιρετική φωνή που έχει η Ηλιάνα Τσακιράκη, την ωραία κιθαριστική δουλειά του Στυλιανού Αμοιρίδη αλλά και το γενικό δέσιμο του συγκροτήματος που είχε σαν αποτέλεσμα μια σωστή και επαγγελματική εμφάνιση. Πέρα από αυτό, μας είπαν ότι θα περιοδεύσουν το Μάρτιο μαζί με τους Therion στην Ευρώπη, οπότε εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους να κάνουν το όνομά τους να ακουστεί ακόμα περισσότερο.

EnemyOfReality01

Μετά από λίγη ώρα, και ενώ ο χώρος είχε γεμίσει ικανοποιητικά, οι progsters Fragile Vastness γιόρτασαν την επιστροφή τους μετά από δωδεκάχρονη δισκογραφική αποχή παρουσιάζοντας το υπέροχο καινούριο τους album “Perception”. Κάποια μικροπροβλήματα υπήρξαν, όπως ο χαμηλός ήχος στις κιθάρες αρχικά, αλλά αυτά δεν έδειξαν ικανά να χαλάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Βαγγέλης Γιαλαμάς στο μπάσο μαζί με τον Μπάμπη Τσολάκη στα drums και την Εύη Κατσαμάτσα στα πλήκτρα ήταν η ραχοκοκαλιά του συγκροτήματος ενώ τα νέα μέλη έδειξαν πως δικαίως βρίσκονται στο συγκρότημα. Τόσο ο Βασίλης Μπατίλας στην κιθάρα όσο και η καταπληκτική Έλενα Στρατηγοπούλου στη φωνή. Ο Γιώργος Θανάσογλου έλειπε σε επαγγελματική υποχρέωση στην Αυστραλία, αλλά τη θέση του στη lead κιθάρα πήρε ο παλιός γνώριμος Αλέξης Φλούρος, μια θέση που γνωρίζει πολύ καλά άλλωστε.

FragileVastness07

Το “Perception” ακούστηκε στην ολότητά τους, ενώ μετά ο Βαγγέλης είπε το πόσο πολύ πιστεύει σε αυτό το δίσκο και το πόσο βοήθησαν τα νέα μέλη σε αυτό. Μας εξήγησε το concept στο οποίο βασίστηκε, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και σαν μυθιστόρημα, ενώ δουλεύουν ήδη στο επόμενο album που θα αποτελέσει τη συνέχειά του και ελπίζει να κυκλοφορήσει το 2018. Για το τέλος μας επιφύλαξαν εκπλήξεις, αφού ανέβηκαν στη σκηνή οι προηγούμενοι τραγουδιστές του συγκροτήματος για ντουέτο μαζί με την Έλενα. Ένα τρελαμένος Χάρης Τσούμος για κομμάτια από το “Excerpts…” και ο Γιώργος Εικοσιπεντάκης των Innerwish για τα δικά του από το “A Tribute To Life”. Η γιορτή έλαβε τέλος, τρομερή εμφάνιση και ιδανικό κλείσιμο από ένα συγκρότημα που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην εγχώρια μουσική σκηνή και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να το κάνει.

Γιώργος Τερζάκης

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν

Setlist: I’m Fire, Heaven On Mars, World Distorted, Daydreams, The Portal, Frequencies, A Wall Of Glass, A Face In The Mirror, Perception, Vivacious Turn Of Thought, Weep No More, Parasite, Love And Loss, From East To West

FragileVastness06

{galleryLiveReports/2017/FragileVastness}{/gallery}