Πριν από λίγο διάστημα είχαμε παρουσιάσει το live CD με τον ίδιο τίτλο από τους Gamma Ray. Μάλιστα, η εν λόγω κυκλοφορία είχε κυκλοφορήσει και σε διπλό CD/DVD αλλά εδώ έχουμε το αμιγώς οπτικό κομμάτι του “Skeletons & Majesties”. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα αναφορικά με το αν πρέπει να προτείνω αυτό το DVD σε κάποιον. Ανεξάρτητα από το εξεζητημένο set-list που απευθύνεται μονάχα σε φανατικούς οπαδούς της μπάντας, μία κίνηση την οποία, όπως έγραψα και για το c.d., αποτίμησα θετικά, οι Gamma Ray είναι πραγματικά εντυπωσιακοί στο σανίδι. Αυτό είναι, άλλωστε, κάτι που το ξέρουμε όλοι. Ιδιαίτερα, μάλιστα, το συγκεκριμένο line-up θεωρώ ότι είναι το καλύτερο που είχε ποτέ το συγκρότημα του Kai Hansen.

Η απόδοση των Hansen/Zimmermann/Richter/Schlachter (ο τελευταίος παίζει γριπωμένος) είναι εξαιρετική και αψεγάδιαστη ενώ η παρουσία του μοναδικού Michael Kiske δίνει μία σαφέστατη ώθηση. Αυτά είναι τα θετικά…στα αρνητικά του DVD θα συγκατέλεγα σίγουρα τις μετριότατες λήψεις από το συνεργείο παραγωγής ενώ αν βρεθεί και ένας χριστιανός να μου εξηγήσει γιατί ένας διψήφιος αριθμός συγκροτημάτων έχει ηχογραφήσει live album στο Z7 στο Pratteln, τότε θα μου λυθεί και μένα μία μακροχρόνια απορία. Ο χώρος είναι μικρός, άθλιος ενώ και οι Ελβετοί είναι ξενέρωτοι και ψυχροί.

Η γνώμη μου είναι ότι είναι προτιμότερο να αγοράσει κάποιος το c.d. παρά το DVD αν και μάλλον οι die hard fans των Gamma Ray θα αγοράσουν και τα δύο…ούτως ή άλλως το “Skeletons & Majesties” απευθύνεται αυστηρά σε αυτούς.

Highlight: Ας ελπίσουμε ότι η νέα δουλειά των Gamma Ray θα θυμίσει μεγαλεία της προ-Powerplant εποχής.

Σάκης Νίκας

Tags