Gary Moore Tribute: Β.Μερζιώτης – Remember Lizzy @ Κύτταρο

0

Βλέπετε, όταν το κίνητρο είναι η αγνή αγάπη και ο θαυμασμός των οπαδών είναι δεδομένο ότι μια τέτοια προσπάθεια θα χαρακτηριζόταν από επαγγελματισμό και το αποτέλεσμα θα άφηνε ικανοποιημένους θεατές και μουσικούς. Φυσικά, αυτό δεν σήμαινε ότι ο Βασίλης Μερζιώτης και οι Remember Lizzy δεν θα έστρωναν… ξέρετε τι για να βγει στην εντέλεια το πρόγραμμα της βραδιάς.

gmtribute1

Έτσι, κατά τις δέκα και κάτι ο Βασίλης Μερζιώτης και η Blues Gang του ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν στα blues του Gary Moore. Με το που ανέβηκαν στη σκηνή εντύπωση έκανε ακόμα και η εικόνα του Βασίλη, που πλησίαζε αυτή του Gary! Παρόμοιο κούρεμα και πουκάμισο σαν εκείνα που συνήθιζε να φοράει ο Ιρλανδός! Αλλά ακόμα και η φωνή του σε ορισμένα σημεία ακουγόταν πολύ κοντά..

Φυσικά, το μεγαλειώδες “Still Got The Blues” άλμπουμ του 1990 είχε την τιμητική του στο σετ των Μερζιώτη & Blues Gang με τα “Oh Pretty Woman”, “Walking By Myself”, “Still Got The Blues (For You)” και “Midnight Blues”. Αλλά ακούσαμε και κάποιες εκπλήξεις όπως για παράδειγμα το “There’s A Hole” από το “Power Of The Blues” του 2004 και το υπέροχο “One Day” από τη συλλογή “Ballads & Blues 1982-1994”. Στο “Don’t Believe A Word” ανέβηκε στη σκηνή και ο εκλεκτός καλεσμένος της βραδιάς, ο Vic Martin, ο πληκτράς του Gary Moore στα τελευταία δυο στούντιο άλμπουμ, αλλά και συνεργάτης των Πελόμα Μποκιού και φίλος του Παύλου Σιδηρόπουλου. Το παίξιμο του, όπως και η όλη του παρουσία, ήταν διακριτικό, αφού εκ των πραγμάτων η κιθάρα κυριαρχεί.

gmtribute2

Κλείνοντας με το “The Messiah Will Come Again”, ένα instrumental στο οποίο ο Μερζιωτης έκανε κατάθεση ψυχής, αλλά και τεχνικής πλησίαζε η ώρα για την αλλαγή σκυτάλης με τους Remember Lizzy, το εξαιρετικό tribute συγκρότημα στους Thin Lizzy, το οποίο συμμετείχε με παραλλαγμένη σύνθεση και πλαισιωμένο από αρκετούς καλεσμένους. Το ξεκίνημα ιδανικό με το “Over The Hills And Far Away” και το πάρτυ ξεκινάει. Είναι φανερό ότι το συγκρότημα ξεχειλίζει από πάθος και ενθουσιασμό τα οποία παρασύρουν και το κοινό που αρχίζει να ζεσταίνεται. Μετά από δυο τραγούδια ακόμα ξεκινούν οι καλεσμένοι. Πρώτος ανεβαίνει ο Νεκτάριος Πουλάκος των Keado Mores στο “Wishing Well” και σε κάθε κομμάτι ανεβαίνει και ένας διαφορετικός τραγουδιστής, ενώ συμμετέχουν και οι Άγγελος Περλεπές, Θανάσης Γκιόκας στις κιθάρες.

gmtribute3

Ξεχώρισαν οι παρουσίες του Γιάννη Κορωναίου των Ragenheart, του Στέργου Βόλα των Big Ballz στο “Don’t Take Me For A Loser”, του Βίκτωρα Αναστασόπουλου των Maidenance και του Ηρακλή Ζώτου. Όσο για τις κιθάρες, ο Άγγελος Περλεπές έβαλε φωτιά στην ταστιέρα της ταλαιπωρημένης του Fender στα “Murder In The Skies” και “Victims Of The Future”, ενώ ο Θανάσης Γκιόκας αποτέλεσε το ιδανικό συμπλήρωμα απέναντι στο Γιάννη Σίννη σε εκφραστικότητα, σκηνική παρουσία και «πόζα» στα “Shapes Of Things”, “End Of The World” και “Parisienne Walkways”, δεν παρέλειψε να κολλήσει την κιθάρα στον ενισχυτή για να βγάλει το χαρακτηριστικό παρατεταμένο feedback της live εκτέλεσης του Gary…

gmtribute4

Πολύ σημαντικό ήταν επίσης το γεγονός ότι οι αλλαγές στους καλεσμένους ήταν άμεσες με μηδενικό κενό, κρατώντας τον κόσμο στο Κύτταρο σε εγρήγορση, χωρίς να κάνει κοιλιά η συναυλία. Φυσικά, με τη συμμετοχή των Remember Lizzy και το πέρασμα του Gary από τη μπάντα του Lynnot δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα “Waiting For An Alibi” και “Black Rose” από το σετ, λίγο πριν το μικρόφωνο αναλάβουν και πάλι οι καλεσμένοι για να μας αποτελειώσουν με “Johnny Boy”, “Thunder Rising” και “Out In The Fields” με όλους τους τραγουδιστές επί σκηνής.

gmtribute6

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την οργάνωση, αλλά και την εκτέλεση ενός άψογου tribute στον μεγάλο Gary Moore. Μας ενθουσίασαν, μας συγκλόνισαν, μας συγκίνησαν και μας… κοπάνησαν χωρίς έλεος! Είμαι σίγουρος πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον, καθώς είναι άσβεστη η αγάπη για τον Ιρλανδό και το μεράκι αυτών των οπαδών!

Κείμενο-φωτογραφίες: Γιάννης Δόλας

Βασίλης Μερζιώτης setlist: Cold Day In Hell, Since I Met You Baby, Sad Day For The Blues, One Day, There’s A Hole, Midnight Blues, Don’t Believe A Word, Walking By Myself, Oh Pretty Woman, Still Got The Blues, Story Of The Blues, The Messiah Will Come Again

Remember Lizzy: Over The Hills, Don’t Let Me Be Misunderstood, Military Man, Wishing Well (Νεκτάριος Πουλάκος), Don’t Take Me For A Loser (Στέργος Βόλας), After The War (Νίκος Συράκος), Empty Rooms (Γιάννης Κορωναίος), Murder In The Skies (Άγγελος Περλεπές – Βίκτωρας Αναστασόπουλος), Victims Of The Future (Άγγελος Περλεπές – Βίκτωρας Αναστασόπουλος), Shapes Of Things (Ηρακλής Ζώτος – Θανάσης Γκιόκας) End Of The World (Ηρακλής Ζώτος – Θανάσης Γκιόκας), Parisienne Walkways (Ηρακλής Ζώτος – Θανάσης Γκιόκας), Waiting For An Alibi, Black Rose, Johnny Boy (Γιάννης Κορωναίος), Thunder Rising (Γιάννης Κορωναίος), Out In The Fields

gmtribute7