Gary Moore Tribute Vol.2, Remember Lizzy, Cold Sweat Blues Band Kytarro

0

 

Οι Cold Sweat άνοιξαν τη συναυλία με τα blues τραγούδια του Gary. Με το πρώτο κιόλας κομμάτι ανέβηκε ο πρώτος καλεσμένος, Ηρακλής Ζώτος, ο οποίος θα ανέβαινε αρκετές ακόμα φορές τη σκηνή του club. Από το δεύτερο κομμάτι και μετά ανέβηκε η… τραγουδίστρια που είχε το βασικό ρόλο στα φωνητικά. αρχικά, μπορώ να πω ότι με ξένισε η επιλογή γυναικείων φωνητικών σαν lead, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά η Vicky Bee διέλυσε κάθε αμφιβολία που είχα και δικαίωσε την επιλογή της παρουσίας της με μια υπέροχη ζεστή φωνή που ταίριαξε γάντι στα ηλεκτροφόρα blues του Ιρλανδού. Οι υπόλοιποι Cold Sweat ήταν ο Θανάσης Γκιόκας, o Γιάννης Σκυλάς στα πλήκτρα, μέλη των Joker, ενώ στη σκηνή μαζί τους ανέβηκε ο Vic Martin, μόνιμος συνεργάτης του Gary Moore στην τελευταία περίοδο του συγκροτήματός του – που μάλιστα είχε εμφανιστεί και πέρσι, στα πλήκτρα και ο Βασίλης Κόττος  στην κιθάρα. Το άνοιγμα της συναυλίας από τους Cold Sweat ήταν πολύ καλό βάζοντας τον κόσμο ο οποίος άρχισε να μαζεύεται στο κλίμα της συναυλίας, ενώ αξιέπαινη και η επιλογή των τραγουδιών μόνο τρία ίδια με την περσινή συναυλία. Αναμφισβήτητο highlight η κιθαριστική μονομαχία των Θανάση Γκιόκα και Βασίλη Κόττου με το πλατύ χαμόγελο του Vic Martin.

Wishing Well (Ζώτος), Oh Pretty Woman,  All Your Love, Umbrella Man, Walking By Myself, Still Got The Blues, Checkin Up On My Baby, The Sky Is Crying (Βασίλης Κόττος),  As The Years Go Passing By, The Blues Is Alright
 

Με ένα απόσπασμα του “Loner” που ακούστηκε από τα ηχεία του Κύτταρου ξεκίνησε το δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος του αφιερώματος που αφορούσε την hard rock πλευρά του Gary Moore. Η μπάντα έβγαζε φωτιές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τρεις Remember Lizzy (Μιχάλης Δανδουλάκης – φωνητικά, Πάνος Παπαπέτρος και Γιάννης Σίννης – κιθάρες), τον Άκη και Μάνο Γαβαλά σε τύμπανα και πλήκτρα αντίστοιχα και τον Αλέξανδρο Σταύρακα στο μπάσο. Από το μικρόφωνο πέρασαν ο Νεκτάριος Πουλάκος (Keado Mores), ο Στέργος Βόλας (Big Ballz), ο Γιάννης Κορωναίος (Ragenheart), οι Γιώργος Μαρούλης (4Bitten) και Γιώργος Διαμαντής (Delivers) που έπαιζαν και κιθάρα, η Νάγια Κούτη και ο Γιάννης Παπανικολάου (Rock’n’Roll Children).
 

Πολλές οι συμμετοχές και στις κιθάρες με τον Άγγελο Περλεπέ, τον Αλέξη Φλούρο, το Θανάση Χατζηαγάπη, τον Γιάννη Παπαδαντωνάκη (που είχε αναλάβει και την τεχνική κάλυψη στις κιθάρες) να αποδίδουν το δικό τους φόρο τιμής στο μεγάλο Gary. Φυσικά, ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει για τη συμμετοχή του Chris Tsangarides του σπουδαίου παραγωγού που είχε δουλέψει μεταξύ άλλων και στο πρώτο σόλο άλμπουμ του Gary Moore, ενώ ήταν υποψήφιος για βραβείο Grammy για τη δουλειά του στο “Painkiller” των Judas Priest. Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι υπήρξαν διαφορετικοί καλεσμένοι από την πρώτη βραδιά (οι οποίοι ανεβοκατέβαιναν στη σκηνή με αλλαγές handball!) ένα χρόνο πριν και αλλαγές στο σετ, ειδικά αυτό της blues περιόδου, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες και τα πιο ψαγμένα να έχουν τη δική τους θέση.
 

Γενικά, τα σχόλια περιττεύουν σε μια τέτοια κατάθεση αγάπης, που είχε για κερασάκι στην τούρτα τη συμμετοχή δυο συνεργατών του Gary με όποιες δυσκολίες, τεχνικές και άλλες περιέχουν αυτές. Η κάθε λεπτομέρεια είχε προσεχθεί, ενώ η τεχνική, η απόδοση, το παίξιμο ήταν όλα πολύ υψηλού επιπέδου, όπως θα έπρεπε να είναι σε ένα εγχείρημα που τα παιδιά που συμμετείχαν έκαναν να φαίνεται παιχνιδάκι, δεν ήταν καθόλου τέτοιο όμως!

Κείμενο – φωτογραφίες: Γιάννης Δόλας

Run For Cover, Shapes Of Things, Military Man, Over The Hills And Far Away (φωνητικά: Νεκτάριος Πουλάκος), Wild Frontier (φωνητικά: Γιάννης Κορωναίος), Thunder Rising (φωνητικά: Γιάννης Κορωναίος), Empty Rooms, Don’t Take Me For A Loser (φωνητικά: Στέργος Βόλας, κιθάρα: Γιάννης Παπαδαντωνάκης), Hold On To Love (φωνητικά: Ηρακλής Ζώτος, κιθάρα: Γιώργος Μαρούλης), Parisienne Walkways (φωνητικά, κιθάρα: Γιώργος Μαρούλης), Don’ T Believe A Word (κιθάρα: Chris Tsangarides), After The War (φωνητικά: Γιάννης Παπανικολάου, κιθάρα: Σταύρος Γκατσόπουλος, Θανάσης Χατζηαγάπης) , End Of The World (φωνητικά: Ηρακλής Ζώτος, Γιάννης Κορωναίος – κιθάρα: Σταύρος Γκατσόπουλος, Θανάσης Χατζηαγάπης), Hiroshima (φωνητικά: Γιάννης Κορωναίος, κιθάρα: Άγγελος Περλεπές), Victims Of The Future (φωνητικά: Νάγια Κούτη, κιθάρα: Άγγελος Περλεπές), Murder In The Skies (φωνητικά – κιθάρα: Γιώργος Διαμαντής, κιθάρα: Αλέξης Φλούρος), The Loner (κιθάρα: Αλέξης Φλούρος), Waiting For An Alibi, Black Rose, Out In The Fields (φωνητικά: Ηρακλής Ζώτος, Γιάννης Παπανικολάου)