Είχα γράψει καλά λόγια για την σχετικά πρόσφατη δουλειά του George Lynch με τους Souls of We. Παρά το γεγονός ότι θεωρούσα κάπως αναχρονιστικό το post alternative ύφος της μπάντας, εντούτοις δεν μπορούσα να παραβλέψω την ποιότητα των συνθέσεων. Μακάρι να μπορούσα να επαναλάβω τους θετικούς χαρακτηρισμούς και στη νέα solo δουλειά του Lynch.
 
Το “Kill All Control” είναι ένα βήμα προς την ίδια μουσική κατεύθυνση με τους Souls of We προσθέτοντας όμως και αρκετές ενέσεις μοντέρνου αμερικάνικου ήχου (που μου θύμισε και κάτι από Sixx: AM). Θα αναρωτηθεί κάποιος: που είναι, λοιπόν, το πρόβλημα; Τα δύο βασικά προβλήματα που καταβαραθρώνουν το “Kill All Control” είναι από τη μία το μετριότατο επίπεδο των συνθέσεων και το πιο σημαντικό ο αγνώριστος ήχος της κιθάρας του Lynch. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να ακούω ένα υβρίδιο Alice In Chains με Creed (ιδιαίτερα οι πρώτοι συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μου σχήματα). Αλλά, εδώ, μιλάμε για τον George Lynch. Τον κιθαρίστα που μαζί με τον Eddie Van Halen και τον Randy Rhoads ήταν τα καμάρια της Δυτικής Ακτής το 1980!
 
Δυστυχώς δεν μπορώ να υπερψηφίσω το νέο…μνημόνιο του Lynch.
 
Highlight: Στο instrumental “Son of Scary” (ορθώς κάνετε τους παρεμφερείς συλλογισμούς με το classic “Mr. Scary”) συμμετέχει και ο Fred Coury (Cinderella).