Σε μια από τις σπάνιες ευκαιρίες που δίνονται μόνο σε μεγάλα φετσιβάλ του εξωτερικού μιλήσαμε με τον μπασίστα των Godsmack, Robbie Merril, σχετικά με το πρόσφατο άλμπουμ “1000HP”, τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος, τους Zeppelin, τι του τη δίνει στα άλλα συγκροτήματα, τις κόρες του, τις περιοδείες τους και την πιθανότητα να έρθουν κάποτε στην Ελλάδα για να παίξουν. Παρόλο που έχουν περάσει κάποια χρόνια από το “Crying Like A Bitch” δεν παραλείπει να… στολίσει τον Nikki Sixx και την συμπεριφορά του και το πως συνδέθηκε με το συγκεκριμένο κομμάτι. Συνέντευξη: Μαρίζα “Crash”

Rockpages.gr: Υπάρχει μια φήμη τα τελευταία χρόνια πως το κομμάτι “Cry Like A Bitch’’ είναι αφιερωμένο σε κάποιο μέλος των Motley Crue. Είναι αλήθεια; Και αν ναι σε ποιον αναφέρεται και γιατί;

Robbie Merril: O Shannon σκέφτηκε τον τίτλο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Ένας διάσημος παίχτης έχασε το παιχνίδι και έκλαιγε …like a bitch. Τότε ο Shannon φώναξε “Σταμάτα να κλαις σαν bitch’’, ε και αποφάσισε να γράψει τον τίτλο. Μετά από ένα χρόνο  ήμασταν με τους Motley Crue σε περιοδεία και τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά με τη συμπεριφορά τους backstage . Έτσι, μπήκαμε στο στούντιο να γράψουμε με έτοιμο το τίτλο και με λίγη βοήθεια από τη κατάσταση που επικρατούσε εμπνευστήκαμε το κομμάτι. Δεν ήταν ακριβώς γι’ αυτούς αλλά συνδέθηκε. Αυτός που μας έδωσε περισσότερη έμπνευση βέβαια ήταν ο Nikki Sixx, ο μπασίστας. Μπορεί να είναι το καλύτερο παιδί κάποιες φορές και άλλες αρκετά μ…ας, εξαρτάται τι μέρα είναι. Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του αλλά ο Sully είχε κάποια θέματα μαζί του. Παρόλο που τα ξεκαθάρισαν βέβαια ο Nikki Sixx έκανε κάποιες άσχημες αναφορές στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο για τα φωνητικά του Sully και άλλες χαζομάρες.

Godsmack02Rockpages.gr:: Πιστεύω πως τώρα οι Godsmack είναι μεγαλύτεροι από τους Sixx A.M. οι οποίοι είναι η μπάντα του Nikki Sixx. Ίσως σας ανταγωνίζεται με αυτό τον τρόπο. Τι λες;

Robbie Merril: Πολύ πιθανό! Αλλά δεν μας ενδιαφέρει!(γέλια)

Rockpages.gr: Ποια ήταν η ποιο άνετη μπάντα που έχετε περιοδεύσει;

Robbie Merril: Περιοδεύουμε 20 χρόνια τώρα και μία από τις αγαπημένες μου μπάντες είναι οι Metallica. Περιοδέυσαμε μαζί τους στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003. Την πρώτη μέρα του tour είχαμε ένα πανέμορφο καμαρίνι με ταπετσαρίες και ο James ήρθε και έκατσε μαζί μας μιλώντας με τις ώρες. Συνέχισε να το κάνει σχεδόν κάθε μέρα. Φαντάσου ότι ανέβηκε στο tour bus με τον Sully μια μέρα να πάνε κάπου που ως τότε δεν το είχε τολμήσει μετά το δυστύχημα . Ήταν πολύ άνετος. Παίξαμε μαζί του αλλά και τζαμάραμε. Αυτοί είναι οι αγαπημένοι μου. Ένα άλλο πολύ μεγάλο τουρ ήταν με τον Ozzy, το Ozfest, και περιοδέυσαμε για δύο χρόνια. Τον πετύχαμε κάποιες φορές. Είναι OK άτομο. Αλλά, ο αγαπημένος μου είναι ο James. Και συγκεκριμένα ο νηφάλιος James. Δεν τον είδα καθόλου μεθυσμένο όσο βρεθήκαμε. Τους σέβομαι όλους πολύ.

Godsmack03

Rockpages.gr: Θα σας ενδιέφερε να παίξετε στην Ελλάδα κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον;

Robbie Merril:  Tο ελπίζω! Ίσως την επόμενη φορά! Μόλις παίξαμε στη Βουλγαρία και τώρα πάμε για τρεις συναυλίες στην Ρωσία και μετά Ρουμανία. Κοντά δεν είναι; Οπότε την επόμενη φορά! Ίσως να φταίει το χρηματικό που δεν έχουμε έρθει ακόμα γιατί κοστίζουμε πολλά κυρίως λόγω προσωπικού αλλά και όλα όσα κουβαλάμε με δύο λεωφορεία. Βάζω στοίχημα ότι στο άμεσο μέλλον θα τα καταφέρουμε να περάσουμε και από Ελλάδα.

Rockpages.gr: Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι όλων των εποχών; Μπορείς να συμπεριλάβεις και Godsmack φυσικά.

Robbie Merril: H αγαπημένη μου μπάντα είναι οι Led Zeppelin. Μ’ αρέσουν όλα τους τα κομμάτια και δεν έχω ξεχωρίσει κάποιο. Αν και το “Αchilles Last Stand’’ από το “Presence” είναι σκότωμα δεδομένου ότι το γράψανε 3 χρόνια πριν, είναι δυνατό και έχει τα πάντα που χρειάζεται ένα καλό κομμάτι.

Rockpages.gr: Είναι οι Led Zeppelin έμπνευση για εσάς;

Robbie Merril: O John Paul Jones είναι ο αγαπημένος μου μπασίστας, τον έχω μελετήσει πάρα πολύ. Το ίδιο και τους Police, οι οποίοι ανήκουν στις αγαπημένες μου μπάντες.

Godsmack04

Rockpages.gr: Τι σε εκνευρίζει περισσότερο στις άλλες μπάντες και πως το αντιμετωπίζεις;

Robbie Merril: Το να είναι ακοινώνητοι. Είμαστε πολύ φιλική μπάντα αν και ήρεμοι και αν μας πεις γεια θα πούμε γεια και εμείς. Είμαστε χαλαροί και πιστεύουμε ότι η ζωή είναι ωραία. Είναι ότι είναι και δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό.

Rockpages.gr: Έχω διαβάσει ότι έχεις 3 κόρες. Πως είναι τώρα που είσαι μακριά τους για σένα και για αυτές;

Robbie Merril: Πολύ σωστά! Εχώ μια 8χρονη, μια 6χρονη και μια 4χρονη.Δεν είναι το ίδιο όταν λείπω. Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι μου λείπουν παρα πολύ αλλά ότι κάνω πλέον το κάνω για αυτές οπότε είναι ο στόχος μου αυτός. Περνάμε χρόνο όμως μιλώντας μέσω του κινητού με βίντεο. Μου λείπουν πιο πολύ από ότι τους λείπω. Στο τηλέφωνο είναι χαρωπές και πάντα βιαστικές.

Rockpages.gr: Έχεις σκεφτεί να τις πάρεις τις κόρες σου μαζί σου στη περιοδεία;

Robbie Merril: Αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο για τη μπάντα γιατί μοιραζόμαστε ένα λεωφορείο. Αν είμαι όμως κοντά στη πόλη μου θα έρθουν μαζί μου αλλά όχι για πολύ γιατί η μαμά τους πρέπει να τα φροντίσει και αυτό θέλει δουλειά. Έρχονται όμως πάντα στα shows. Τώρα κάναμε μια περιοδεία στην Αυστραλία και για 5 βδομάδες στην Αμερική και μετά 10 μέρες διάλειμμα και πίσω στην Ευρώπη για ένα μήνα. Θα φύγουμε πάλι 9 βδομάδες περιοδεία στην Αμερική και στον Καναδά από Σεπτέμβρη μέχρι Νοέμβρη.

Godsmack05

Rockpages.gr: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Robbie Merril: Του χρόνου θα αρχίσουμε την ηχογράφηση του νέου δίσκου. Σήμερα γράφαμε κάποια κομμάτια στο λεωφορείο όπως ερχόμασταν στο GRASPOP .Οπότε αυτό κυρίως θα κάνουμε το φθινόπωρο και μετά θα μαζευτούμε και οι τέσσερις το Φλεβάρη του 2016 να αρχίσουμε την ηχογράφηση.

Rockpages.gr: Πως αισθάνεστε με την απόφαση του Δήμαρχου Marty Walsh να κηρύξει την 6η Αυγούστου μέρα των Godsmack στη πόλη της Βοστόνης;

Robbie Merril: Αυτό ήταν φανταστικό. Να σε αναγνωρίζει ο δήμαρχος της πόλης. Πάντα λέμε ότι ήμαστε μπάντα της Βοστόνης και μένουμε σταθεροί στις ρίζες μας. Όταν εμφανίστηκε ο δήμαρχος σε ένα live να μας δώσει βραβείο, μας είπε τώρα έχετε τα κλειδιά της πόλης για ένα βράδυ να κάνετε ότι θέλετε. Ακόμα και κάρτα για να βγούμε από τη φυλακή αν χρειαστεί. Πλάκα είχε. Καλές εποχές.

Rockpages.gr: Πως πάει το τελευταίο σας άλμπουμ, με τίτλο “1000”hp;

Robbie Merril: Νοιώθουμε ότι είναι το καλύτερο άλμπουμ που έχουμε κάνει από τον πρώτο μας δίσκο και μετά. Κυκλοφορήσαμε τώρα το 3ο single με τίτλο “Whats Next’’και σκαρφαλώνει στα charts κάθε μέρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Rockpages.gr: Πιστεύεις πως τώρα είναι η καλύτερη φάση της καριέρας σας ως τώρα;

Robbie Merril: Είναι καλή περίοδος από την άποψη πως βρήκαμε μια φόρμουλα να το κάνουμε να δουλέψει σωστά όσον αφορά περιοδεία και ηχογραφήσεις. Oπότε από αυτή την οπτική είναι πολύ καλύτερα. Στην αρχή κάνεις τα ντραμς και μετά το μπάσο και μετά τις κιθάρες. Εγώ και ο Shannon έχουμε ξεμπλέξει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο και συνεχίζει ο Sully για 6 ώρες να κάνει το δικό του. Και έτσι όπως το έχουμε προγραμματίσει καταλήγουμε με ένα κομμάτι τη μέρα ηχογραφημένο. Οπότε τελειώνουμε ένα άλμπουμ σε 3 βδομάδες και αυτό είναι το καλύτερο.

Rockpages.gr: Είστε κάτι παραπάνω από απλά μέλη της ίδιας μπάντας;

Robbie Merril: Ήταν μακρύς ο δρόμος αλλά είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Είναι λες και είσαι παντρεμένος 20 χρόνια. Έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Υπήρχαν χρόνια που δεν μιλούσα καθόλου με κάποια μέλη της μπάντας, αλλά τα βρήκαμε και τώρα είναι όλα καλά. Μοιραζόμαστε ένα λεωφορείο μαζί και ακόμα και αυτό είναι γαμάτο. Όπως και το να ερχόμαστε Ευρώπη. Έχουμε ένα στόχο τώρα!

Godsmack01