Και να που το όνειρο έγινε πραγματικότητα.  Η ώρα 21:30 στο συναυλιακό χώρο De Boerderij στο Zoetermeer της Ολλανδίας. Ένας συναυλιακός χώρος που έχει φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Σχεδόν γεμάτο από κόσμο δεδομένου ότι η συναυλία έγινε Τρίτη. Το κοινό διαφόρων ηλικιών, μικροί και μεγάλοι. Το καλό της Ολλανδίας ότι στις συναυλίες δεν υπάρχουν στάνταρ ηλικίες αλλά  διακυμάνσεις και αυτό το θεωρώ πολύ ωραίο.
 
Αξίζει να σημειώσω ότι το cd τους μετρούσε 4 ημέρες που είχε κυκλοφορήσει. Έγω μόλις το είχα παραλάβει και είχα προλάβει να το ακούσω δύο φορές. Αμέσως ξεχώρισα τραγούδια που μπορεί να τα άκουγα live.
 Τα φώτα χαμηλώνουν και ακούγεται στα μεγάφωνα:

“-Open the door Katie I know you are in there. Come on Katie, come on. Open the door.

-Hey, is that a pistol in your pocket or you are just glad to see me? Bang, bang”.

Αυτή ήταν η εισαγωγή από το νέο τους cd. Στη σκηνή εμφανίστηκε όλο το συγκρότημα και ο Nic Maeder (ο τραγουδιστής) μας καλωσόρισε στη συναυλία τους.


Παρόλο το γεγονός ότι ο νέος τους δίσκους είχε μόλις 4 ημέρες που είχε κυκλοφορήσει μου έκανε εντύπωση ότι το κοινό τραγουδούσε τους στίχους των νέων κομματιών. Ο Nic και όλο το συγκρότημα φαινόντουσαν χαρούμενοι, ικανοποιημένοι. Λογικά θα είχαν αρκετό άγχος λόγω του ότι ήταν η πρώτη try out συναυλία από την κυκλοφόρια του νέου τους δίσκου “Bang”, του 11ου σε σειρά.
 

Τρίτο τραγούδι στη συναυλία το “Feel what I feel” το πρώτο τους single από το νέο τους cd. Ο κόσμος χειροκροτούσε και τραγουδούσε μαζί με τον Nic. Αμέσως μετά ο Nic αναφέρθηκε στο επόμενο τραγούδι “Remember it’s me” λέγοντας ότι με αυτό μας συστήθηκε όντας νέο μέλος στους Gotthard. Ο Nic φαινόταν να δένει καλά με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Στο τέλος κάποιων καινούριων τραγουδιών αστειευόμενος έδειξε να ανακουφίστηκε που θυμόταν τους στίχους. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας φυσικά παρατηρούσα όλα τα μέλη αλλά μεγάλη εντύπωση μου έκανε ο κιθαρίστας Leo Leoni. Απίστευτος κιθαρίστας. Είχα καιρό να δω κιθαρίστα να παίζει φοβερά σόλο στην κιθάρα. Σε κάποια στιγμή σήκωσε την κιθάρα του και την πήγε στην πλάτη και έπαιζε ανάποδα. Είναι showman και του αξίζει.

Δε μου έλειψε να ακούσω κανένα τραγούδι γιατί προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν κάποια καινούρια τους όπως επίσης και να μας θυμήσουν κάποια από προγούμενες κυκλοφορίες τους και επί εποχή Steve Lee.
Η διάρκεια της συναυλίας ήταν μιάμιση ώρα συμπεριλαμβανομένου 2 encore γιατί φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μας αποχαιρετήσουν χωρίς να ακούσουμε το φοβερο κομμάτι “One life, one soul”(επί εποχή Steve Lee) ή το “Starlight” (single του προηγούμενου δίσκου με τον Nic). Η συναυλία μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Τολμώ να πω ότι παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από το live τους ακόμα το σκέφτομαι σα μια από τις καλύτερες συναυλίες που παρακολούθησα μέχρι στιγμής το 2014. Έκτοτε έχω “λυώσει” το νέο cd τους και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Χριστίνα Ταρασίδου

Bang Intro, Bang, Get Up ‘N’ Move , Feel What I Feel , Remember It’s Me, Right On, Hush (Billy Joe Royal Cover), C’est La Vie , Heaven, Spread Your Wings, Jump The Gun, My Belief, Sister Moon, Lift U Up, Anytime Anywhere
 
Encore: One Life, One Soul, Starlight, Top Of The World Encore 2: Quinn The Eskimo (The Mighty Quinn) (Bob Dylan Cover)
 
φωτογραφίες από το επίσημο site των Gotthard