Αυτό είναι τo 12ο άλμπουμ από μια θρυλική μπάντα με μεγάλη ιστορία και με κομμάτια που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και στη καρδιά  κάθε hard rock οπαδού. Ομολογώ πως σταμάτησα να παρακολουθώ την πορεία τους μετά το θάνατο του Steve Lee. Είχα ακούσει σκόρπια κομμάτια από δω και από κει, αλλά δεν είχα δώσει την απαραίτητη προσοχή μέχρι σήμερα που έπεσε στα χέρια μου ο δίσκος ”Silver” με τα αψεγάδιαστα φωνητικά του Nic Maeder που πλησιάζουν αρκετά τη χροιά του αείμνηστου. Η σύγκριση πάντα θα είναι δύσκολη όπως βέβαια και δύσκολο θα είναι για τον οποιοδήποτε τραγουδιστή του hard rock ήχου να φτάσει τον Lee. Δεν βλάπτει να προσπαθήσεις όμως. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως οι Gotthard δεν τα παράτησαν και συνεχίζουν ακάθεκτοι να προσφέρουν αγνό hard rock σε όλους εμάς που το αναζητάμε.

Σαν συνολική εικόνα ο δίσκος είναι εξαιρετικά καλοπαιγμένος και αρκετά εμπνευσμένος. Ειδικότερα με αγγίζουν οι κιθάρες σε αρκετά κομμάτια με μεγαλύτερη συμπάθεια στα ”Εlectrified”, ”Τequila Symphony No.5” , ”Everything Inside” και το bonus ”Walk On”. Όσο αφορά τα πιο low tempo κομμάτια , σίγουρα ξεχωρίζει το ”Stay With Me” το οποίο κυκλοφόρησε το Νοέμβριο σαν single και video clip, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και κεντρίζοντας αρκετά το ενδιαφέρον πολλών. Γενικά, είναι ένας αγνός δυνατός hard rock δίσκος χωρίς περιττά κομμάτια και σίγουρα αξίζει να παιχτεί από όλους.

Ελπίζω σύντομα να ανακοινωθεί η συμμετοχή τους σε ένα από τα φεστιβάλ που θα παρευρεθώ σε Αγγλία ή Αμερική ώστε να έχω τη χαρά να τους δω live, μιας και που ο Nic Maeder εκτός από ικανός τραγουδιστής, είναι και εξαιρετικός live performer!