Ο άδικος θάνατος του Steve Lee είχε συγκλονίσει την παγκόσμια μουσική κοινότητα αφού χάθηκε ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές και (κυρίως) ένας ευγενέστατος άνθρωπος. Αν εξαιρέσουμε το ατυχέστατο αυτό περιστατικό, οι Ελβετοί Gotthard δεν θα πρέπει να έχουν κανένα παράπονο αναφορικά με το πως έχει εξελιχθεί η καριέρα τους τα τελευταία 20 χρόνια. Έχουν καταφέρει το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα του να «χτίσουν» μία καριέρα εκτός Ελβετικών συνόρων ενώ στη χώρα τους θεωρούνται superstars. Μάλιστα, ο μακαρίτης Steve Lee μας έλεγε ότι μερικές φορές δεν μπορούσαν καν να ευχαριστηθούν ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο αφού διαρκώς τους ζητούσαν αυτόγραφα και φωτογραφίες.
 
Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι οι Gotthard δεν κυκλοφορούν αυτό το live album για να επενδύσουν στη μνήμη του πρώην τραγουδιστή τους. Ήταν κάτι που είχαν προγραμματίσει να κάνουν πριν το θάνατο του –σαν ένα διάλειμμα μεταξύ των δύο studio δίσκων τους- και για περισσότερα θα πρέπει να ανατρέξετε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε το συγκρότημα πριν από λίγες μέρες.
 
Το “Alive in Lugano” δεν επιδέχεται μεγάλης κριτικής και πολλών αναλύσεων. Είναι ένα τυπικό live album που δε νομίζω ότι απευθύνεται σε πολύ κόσμο παρά μόνο στους οπαδούς της μπάντας και σε όλους εκείνους που θέλουν να ακούσουν μία τελευταία φορά τη φωνή του Steve Lee. Ο ήχος είναι πολύ καλός και προς τιμή των Gotthard δεν έχουν παρέμβει…στουντιακά για να αλλοιώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Highlight: Celtic Frost, Krokus, Gotthard…τα τρία σημαντικότερα εξαγώγιμα προϊόντα της Ελβετίας  όσον αφορά τη μουσική.
 
 

Tags