Είναι πάντα πολύ ωραίο να ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα στη μουσική, πόσο μάλλον όταν δεν περιστρέφονται γύρω από τα συνηθισμένα σου ακούσματα. Κάπως έτσι έλαβα και την πρώτη κυκλοφορία των Grandmaster Cockroach από την Αθήνα. Αρχικά, πρόκειται για ένα συγκρότημα δύο ατόμων που ξεκίνησε το 2017. Ο Λουκάς Γιαννακίτσας σε μπάσο/φωνή και ο Παναγιώτης Σιαμάντης στα drums. Ναι, δεν το λες συνηθισμένο, αλλά η δουλειά που έχουν κάνει αξίζει να ακουστεί.

Η έλλειψη κιθάρας δε γίνεται και τόσο φανερή, αφού η δουλειά του Λουκά φτάνει και περισσεύει για να δημιουργηθεί ένας άκρως ηλεκτρικός και ολοκληρωμένος ήχος. Οι επιρροές τους είναι αρκετές από το ευρύτερο φάσμα της σκληρής μουσικής, με αποτέλεσμα να φτιάξουν ένα ενδιαφέρον alternative rock album. Όσο κλισέ και να ακούγεται, κάθε τραγούδι έχει κάτι διαφορετικό να δώσει και καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν ακούγεται ίδιο από την αρχή μέχρι το τέλος. Το ότι έχουν μόνο δύο όργανα δεν τους περιορίζει, αλλά αντιθέτως τους δίνει αρκετό χώρο να απλώσουν τις ιδέες τους.

Από τις εννέα συνθέσεις του “Music For Lousy Speakers”, ξεχωρίζουν το μικρό αλλά κολλητικό “Ecstasy”, το πολύ όμορφο μπαλαντοειδές “HNGD”, το proggy “Lucifer’s Blues” και το “Oh! Whimsy”. Για το τελευταίο μάλιστα έκαναν και ένα remix το οποίο έβαλαν σαν δέκατο κομμάτι και μπορώ να πω ότι μου άρεσε περισσότερο από το αρχικό.

Επίσης, ενδιαφέρον προκαλεί το ότι επέλεξαν να βάλουν στο όνομά τους το πιο αντιπαθητικό ζωύφιο στον κόσμο και ο καυστικός τίτλος του album που μιλάει (υποθέτω) για όσους ακούνε μουσική μόνο στον υπολογιστή από ένα ζευγάρι άθλια ηχεία. Μία κυκλοφορία η οποία δείχνει μία μπάντα που έχει όρεξη να πειραματιστεί, προσπαθώντας να φτιάξει ένα δικό της ήχο. Δώστε τους μια ευκαιρία.