Το Greek Metal Festival ήρθε για να μείνει! H Dr. Love Productions παρουσιάζει με μεγάλη χαρά, στην καρδία της Βόρειας Ελλάδας, στην όμορφη Θεσσαλονίκη, την πρώτη έκδοση του συγκεκριμένου festival! Σκοπός του είναι να συμπεριλάβει όλη την αφρόκρεμα της ελληνικής metal και hard rock σκηνής δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε συγκροτήματα να δείξουν τι αξίζουν πάνω στη σκηνή! Στο φιλόξενο EIGHTBALL, το Σάββατο 4 Απριλίου 2020, θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο festival με την παρουσία των CRIMSON FIRE, RHODIUM, SENSE OF FEAR και BROKEN MORNING!
CRIMSON FIRE
Οι CRIMSON FIRE μετράνε 15 χρόνια μουσικής πορείας στην εγχώρια αλλά και ευρωπαϊκή σκηνή του σκληρού ήχου! Έχοντας τρεις κυκλοφορίες στο δυναμικό τους, μεταφέρουν τη δύναμη και τη μελωδία μέσα από τα τραγούδια τους, τα οποία και λατρεύονται από τους οπαδούς τους!
Δημιουργήθηκαν το 2004 από τους Γιάννη Μπρίτσα και Στέλιο Κουτέλη, φωνητικά και κιθάρα αντίστοιχα. Ηχογράφησαν το πρώτο τους demo το 2005 δημιουργώντας έναν πολύ ισχυρό πυρήνα οπαδών που τους ακολουθεί μέχρι σήμερα! Έπειτα από 5 χρόνια γεμάτα εμφανίσεις και παίζοντας σε κάθε μέρος της Ελλάδας, αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο “Metal is back” μέσω της Iron on Iron Records.  Ακολουθούν συναυλίες για την προώθηση του δίσκου είτε ως headliners είτε σαν support σε σχήματα όπως οι ANVIL και ο ULI JON ROTH, κιθαρίστας των θρυλικών SCORPIONS. Το 2012 κυκλοφορούν μόνοι τους το Ε.Ρ. “Fire in the sky” σε μόλις 300 αντίτυπα και γίνεται σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα sold out, δίνοντας την ευκαιρία στο συγκρότημα να κάνει ακόμα έναν τεράστιο κύκλο συναυλιών στον ελλαδικό χώρο αλλά και να επισκεφτεί και την Κύπρο για δύο headline συναυλίες. Το καλοκαίρι του 2016 έρχονται σε συμφωνία με την Pitch Black Records για την κυκλοφορία του δεύτερου full length δίσκου τους που ονομάζεται “Fireborn”. O δίσκος λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές σε παγκόσμια εμβέλεια δίνοντας την ευκαιρία στο συγκρότημα να εμφανιστεί στο TRVHEIM FESTIVAL στη Γερμανία, παίζοντας μαζί με τους Q5, SATAN και PRAYING MANTIS μεταξύ άλλων, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την περιοδεία του δίσκου που κράτησε δύο χρόνια!
Το πρώτο εξάμηνο του 2019 μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον τρίτο τους δίσκο ο οποίος και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. Ήδη έχουν γνωστοποιήσει την συνεργασία τους με τον Andreas Marschall όσων αφορά τον σχεδιαστή του εξωφύλλου, ενώ αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις με ηχηρά ονόματα του χώρου, τα οποία θα συνεργαστούν με το συγκρότημα! Ήδη έχουν ανακοινώσει δύο Festival σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη! Οι CRIMSON FIRE πιστοί στις αντιλήψεις τους, μεταφέρουν πάνω στη σκηνή όλη τους την ενέργεια την οποία και αποκτούν μέσω των τραγουδιών τους! Δύναμη, ταχύτητα, μελωδία και φωνητικά τα οποία κυμαίνονται σε υψηλές οκτάβες, καθιστούν την μπάντα ασυναγώνιστη!
RHODIUM
Οι Rhodium ιδρύθηκαν το 2017 από τον κιθαρίστα Lucas Wolve και την στιχουργό Aspa Feanor με σκοπό να αποτυπώσουν τις επιρροές τους, βιώματα αλλά και συναισθήματα στη δική τους μουσική. Το όνομα της μπάντας προέρχεται από το Ρόδιο το χημικό στοιχείο ιδιαίτερα σκληρό και πολύτιμο, που δένει απολυτά με τη μουσική και τη φιλοσοφία της μπάντας που κινείται σε heavy/power μονοπάτια με ιδιαίτερη έμφαση στις μελωδικές κιθάρες.
Μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου ”Scream into the void” τα ηνία του Frontman της μπάντας ανέλαβε ο Mike Livas με τη χαρισματική φωνή του. Το νέο άλμπουμ’ ‘Sea of the dead’ ‘έρχεται με την υπογραφή της Sliptrik Records και περιλαμβάνει 10 πολυ διαφορετικά μεταξύ τους τραγούδια. Σε αυτό το δεύτερο full length album τους οι Rhodium εδραιώνουν τον heavy- power ήχο τους, μη διστάζοντας όμως να προσθέσουν και επιπλέον πινελιές στη μουσική τους, με μελωδίες από βιολί, τσέλο, και πλήκτρα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Οι Rhodium είναι
ο Mike Livas στα φωνητικά,
οι Λουκάς Αντωνίου και ο Sergio Τελλής στις κιθάρες,
στο μπάσο ο Κώστας Κυριάκης και
στα τύμπανα ο Στέλιος Παύλου.

Στα πλαίσια της προώθησης του πρώτου άλμπουμ δίσκου συμμετείχαν σε live σε Αθηνα, Αγρίνιο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Βόλο με μεγάλες Ελληνικές μπάντες, The Silent Wedding, Maurader, Illusory, Sunlight, Serpent Lord, Shadowgrin,Explosia, Sense of Insanity κ.α.

Bandcamp: https://rhodium-official.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/RhodiumOfficial/
Instagram: https://www.instagram.com/rhodiumofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCXp75esNNeHg2H0_vdrS0WA
ReverbNation: https://www.reverbnation.com/rhodium1

SENSE OF FEAR
Ένα ακόμη σχήμα από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κοζάνη, με σχεδόν 20 χρόνια στο ενεργητικό του αλλά χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο album έρχεται να μας αποδείξει ότι ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να κυνηγάς το όνειρο σου. Το “As the ages passing by….”, είναι μία τρανή απόδειξη του παραπάνω μότο και άλλο ένα “πετραδάκι” στο εγχώριο “οικοδόμημα” της metal σκηνής.
Οι Κοζανιώτες heavy metallers, ιδρύθηκαν το 1999 και έκτοτε έχουν κάνει πολλά εκτός κάποιου δισκογραφικού βήματος. Δημιουργήθηκαν ως HOLY PROPHECY, μετονομάστηκαν σε SENSE OF FEAR και έζησαν ένα πενταετές hiatus από το 2007 έως το 2012 για να επανέλθουν με το ομώνυμο EP “Sense of fear” και έπειτα από 5 χρόνια να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το ντεμπούτο album τους με τίτλο “As the ages passing by…”.
Οι SENSE OF FEAR, έχουν να επιδείξουν έναν ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει το heavy με το power, με μία “γεύση” από thrash και speed στοιχεία και όλα αυτά να “διαποτίζονται” από ένα “σκοτεινό” αίσθημα. Ίσως να είναι και αυτό το αίσθημα του φόβου, για το οποίο “μιλάει” το όνομα τους.
BROKEN MORNING
Oι BROKEN MORNING ιδρύθηκαν το 2010 από τον Βασίλη Σωτηρίου (μπάσο, φωνητικά, πλήκτρα). Ο ήχος τους επηρεάζεται από τις δεκαετίες του 1960 και 1970 μέσα από ένα πιο μοντέρνο πρίσμα και πιο σύγχρονη αισθητική.
Ανάμεσα στις επιρροές τους υπάρχουν πολλά αξιόλογα συγκροτήματα (SPIRITUAL BEGGARS, ORANGE GOBLIN, FIREBIRD, THE QUILL, GRAVEYARD, WITCHCRAFT).
Τον Απρίλιο του 2012 ηχογράφησαν το πρώτο τους EP demo και στις 25 Αυγούστου 2014 κυκλοφόρησαν σε περιορισμένες κόπιες το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο  “Strangers among strangers”.
Ένα άλμπουμ που αναβιώνει την αισθητική των spaghetti westerns και πραγματεύεται θέματα όπως η αποξένωση, η απομόνωση και η κριτική των στερεότυπων που επικρατούν στην κοινωνία.
Για να προωθήσουν το άλμπουμ έκαναν 2 βίντεο κλιπ: ‘’Until the sun falls ” και ‘’The stranger‘’.
Τον Ιανουάριο του 2017 η μπάντα ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο “Time for retribution’’. Πιο βαρύ και λιγότερο λυρικό σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ τους ’’Strangers among strangers.”
To  δεύτερο album με τίτλο ‘’Time for retribution’’ σε παραγωγή David ‘’Sitting Bull’’ Prudent & Βασίλη Σωτηρίου και μίξη/mastering από David Prudent. Ηχογραφήθηκε στο Made In Hell studios.
Πραγματεύεται ζητήματα όπως η αδικία, η προδοσία, η εξαπάτηση καθώς και την διαπίστωση οτι δεν είναι ποτέ αργά για να υψώσεις το ανάστημα σου
και να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν ακόμη και αν οι πιθανότητες είναι μικρές και το τίμημα υψηλό.
.To 2019 τελείωσαν τις ηχογραφήσεις του τρίτου άλμπουμ τους με τίτλο ‘’Victory through loss’’.

Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με πολλά αξιοσημείωτα συγκροτήματα (Pulse, Narcosis, Ghost Season, Βlack Hat Bones , Desert Hound, Rollin’Dice) με αρκετές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους όπως:
Rainbow, Bat City, Ghost House,An Club, Modu, Blackbird, Death Disco και σε φεστιβάλ (Πετρούπολης, Ίλιον Πάρκο Α. Τρίτσης, 5ο Φεστιβάλ Μουσικής Θήβας).

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Σημεία προπώλησης: ALONE RECORDS – STEEL GALLERY RECORDS
Φυσικά σημεία προπώλησης: 8 EYΡΩ
Ταμείο: 10 ΕΥΡΩ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00