Δισκογραφική επιστροφή μετά από 30 σχεδόν χρόνια για τη δεύτερη αγαπημένη μου (μετά τους Cloven Hoof και χωρίς να υπολογίζω τους Judas Priest) Βρετανική μπάντα. Στην ουσία βέβαια μιλάμε για το προσωπικό σχήμα του Steve Grimmett μιάς και η πλήρης ονομασία είναι επίσημα η Steve Grimmett’s Grim Reaper καθώς χωρίς Nick Bowcott η μπάντα είναι τουλάχιστον μισή. Από το 2006 και την επίσημη επαναδραστηριοποίηση του γκρούπ μετά από 18 χρόνια απραξίας, έτυχε να τους δω ζωντανά αρκετές φορές με ανάμικτα όμως συναισθήματα. Έφτασε λοιπόν οι στιγμή να μετρηθούν οι δυνάμεις τους και στο στούντιο, σε νέο υλικό. Η αλήθεια είναι πως η προσωπική δουλειά του Grimmett που κυκλοφόρησε το 2007 με τίτλο Personal Crisis περιείχε μερικές πολύ καλές στιγμές. Τα 9 χρόνια απουσίας όμως είναι πολλά οπότε δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω.

Το εναρκτήριο “Wings of Angels” διέλυσε αρχικά τους φόβους για το χειρότερο μιάς και ο Grimmett ακούγεται σε αρκετά καλή κατάσταση, συνοδευόμενος από καταιγιστικό heavy metal πολύ κοντά στη Grim Reaper κληρονομιά. Τα καλά νέα συνεχίζουν και με το “Walking In the Shadows” και πριν καλά καλά το καταλάβω, το ένα καλό κομμάτι διαδέχεται το άλλο και το άλμπουμ ολοκληρώνεται απαιτώντας επαναληπτικές ακροάσεις όχι για να βγουν συμπεράσματα για την ποιότητά του αλλά για να ξανακούσω τα πολύ καλά τραγούδια του.
Άξια φέρει λοιπόν το όνομα Grim Reaper μιάς και είναι ηχητικά αρκετά κοντά στο Rock You to Hell. Εμπορικό και ευκολομνημόνευτο μεν, δυναμικό και κιθαριστικό δε.