H.E.A.T. @ Gagarin 205

0

Η βραδιά όμως δεν ξεκίνησε με H.E.A.T. αλλά με δύο μπάντες που βρήκα ταιριαστές κατά το ήμισυ. Οι D3lta είναι ένα ελληνοβρετανικό σχήμα που δημιούργησε ο D3lta με επιρροές από David Bowie και Muse έως Queen και Simon & Garfunkel. Το show που είδαμε χθες ήταν ακουστικό και αρκετά υποτονικό, σίγουρα όμως  αρκετά επαγγελματικό και κομμένο και ραμμένο για κάθε βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό. Καταλαβαίνω την ιδέα να μπει η μπάντα στο line up του χθεσινού live γιατί ανήκει κατά ένα τρόπο στο melodic rock ύφος αλλά στη περίπτωση των H.E.A.T. ήταν κάπως αταίριαστοι. Βέβαια για να μιλήσω με όρους Ελλάδας, εάν ήμουν και εγώ στη θέση του να βρω μπάντα για να ανοίξει αυτούς τους θρύλους της μελωδικής hard rock σκηνής, φοβάμαι πως θα αναγκαζόμουν να ψάξω στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έχει σταματήσει να υπάρχει hard rock σκηνή χρόνια τώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Παρόλα αυτά σίγουρα υπήρχαν άλλες επιλογές που θα επωφελούνταν αρκετά με το να διαφημιστούν μέσα από ένα σχεδόν γεμάτο Gagarin.

DSC06546

Eπόμενη μπάντα και πιο σωστή επιλογή, οι Έλληνες Danger Angel με αρκετά μεγάλη απουσία από το χώρο τα τελευταία χρόνια για προσωπικούς λόγους αλλά με ένα δυνατό line up μουσικών συμπεριλαμβανομένου και του νέου τους Βραζιλιάνου τραγουδιστή Behjae. Η μπάντα εμφανίστηκε με τρελά γκάζια πράγμα το οποίο ήταν λίγο άβολο όταν πριν οι ρυθμοί ήταν τόσο χαλαροί. Φυσικά για αυτό δεν ευθύνονται οι D3lta. Μουσικά ήταν άψογοι, απλά όπως γράφω και παραπάνω ήταν κάπως αταίριαστοι. Οι Danger Angel βέβαια, παρόλο που ήταν αρκετά ταιριαστοί για αυτό το show, είχαν κάποια προβλήματα στο μουσικό κομμάτι και ακούστηκαν κάποια παράπονα από το κοινό. Καταρχήν το τεχνικό κομμάτι είχε μεγάλα προβλήματα και ειδικά στην αριστερή πλευρά που στεκόμουν το μπάσο ακουγόταν πιο ψηλά από όλους και ειδικά τον τραγουδιστή. Βέβαια εδώ να επισημάνουμε ότι αυτό είναι 80% πρόβλημα του χώρου γιατί έχω δει αρκετές συναυλίες ώστε να ξέρω πως ποτέ ο ήχος δεν ήταν με το μέρος μας. Εξαιτίας αυτού όμως δεν μπόρεσα να διακρίνω αν μου άρεσε ή  όχι η φωνή του Behjae.

DSC06670

Ένα πράγμα που παρατήρησα ακόμα ήταν ότι τα κομμάτια αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα σε μπάντες όπως Sixx Am, 69eyes, Royal Hunt και Hinder. Ήταν λίγο ακαθόριστο το τι ήθελαν να παίξουν και σίγουρα ήθελαν κάποιες πρόβες παραπάνω για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Κατανοώ βέβαια πως η απόσταση ανάμεσα στα μέλη δυσχεραίνει την κατάσταση.

Παρά τα τεχνικά προβλήματα κατάφεραν να ζεστάνουν τον κόσμο με τη θετική τους ενέργεια και τα γκάζια και όλοι ήταν παραπάνω από έτοιμοι για να δουν επιτέλους τους Σουηδούς H.E.A.T. Για τη πλειοψηφία του κόσμου θα ήταν η πρώτη φορά που θα αντίκριζαν αυτό το θέαμα. Για εμένα θα ήταν η 5η και ενώ έχω ζήσει τη μπάντα και με το πρώτο τραγουδιστή  μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι τους είδατε όλοι στη καλύτερη στιγμή τους!!!

DSC07394

Ο Erik Grönwall είναι τραγουδιστής φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που συμβαίνει ΤΩΡΑ. Δεν είναι από τα 80s ούτε τα 90s. Είναι του 2010 και ελπίζουμε να είναι για πολλά χρόνια ακόμα. Η πεντάδα H.E.A.T. βγήκε στη σκηνή με αέρα rockstars και το σχεδόν γεμάτο GAGARIN από κάτω άρχισε να χειροκροτεί και να φωνάζει ρυθμικά το όνομα της μπάντας. Η σύνθεση του κόσμου περιλάμβανε άτομα όλων των ηλικιών αλλά και αρκετές γυναίκες, κάτι που δεν συναντάμε σε τέτοιο βαθμό στις περισσότερες Hard Rock συναυλίες. Να ευθύνεται και το εμφανισιακό μιας και η μπάντα αποτελείται από 5 νέους και εμφανίσιμους μουσικούς?  Όλα παίζουν το ρόλο τους για να προσελκύσει μια μπάντα οπαδούς. Το θέμα είναι αν μπορεί να τους κρατήσει. Και στην περίπτωση των H.E.A.T. μπορεί να κρατήσει οποιονδήποτε έχει μουσικό γούστο και κάποτε του αρέσαν μπάντες όπως οι Europe, Foreigner, FΜ κτλ.

Οι H.E.A.T ξεκίνησαν το show με τo “Bastard of Society”. Μην ξεχνάμε πως αυτή ήταν μία συναυλία στα πλαίσια της προώθησης του «Into the Great Unknown» που αν και κατώτερο σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους κατά τη γνώμη μου, είχε και κάποιες καλές στιγμές και ευτυχώς στο setlist επέλεξαν τις καλύτερες.

DSC07357

Ο Erik ήταν ήδη έτοιμος να κατεδαφίσει το GAGARIN και όταν είδε τον ενθουσιασμό του κόσμου τότε ήταν που ξέφυγε τελείως. Έτρεχε πάνω κάτω στη σκηνή, έκανε μέχρι και κωλοτούμπες χωρίς να χάνει νότα. Η μπάντα πίσω του ακολουθούσε άρτια δεμένη και χωρίς το παραμικρό λάθος. Ο ήχος ποτέ δεν βελτιώθηκε τελείως από πλευρά μαγαζιού αλλά δεν πτοήθηκε κανείς και αυτό λέει πολλά για την επιρροή της μπάντας στο κοινό. Κάπου στα μέσα του live, ο Έρικ ζήτησε από το κοινό να τον πάει στο μπαρ και για όσους είχαν βρεθεί στο live των Η.Ε.Α.Τ. στο Chania Rock Festival ήξεραν ακριβώς τι να περιμένουν. Οι υπόλοιποί απλά ακολουθήσαν το σήμα του. Ο Έρικ πήδηξε από τη σκηνή πάνω στο κόσμο ο οποίος τον μετέφερε μέχρι την απέναντι μεριά της σκηνής που ήταν το bar και όταν έφτασε άρχισε να χορεύει πάνω στη μπάρα τραγουδώντας τα Piece Of My Heart και Whole Lotta Rosie πάλι με άψογη σταθερότητα στο μικρόφωνο. Όλα τα κινητά δείχνανε πάνω του οπότε σίγουρα κάπου στο newsfeed σας στο Facebook θα βρείτε ακριβώς τη σκηνή αυτή.

DSC07413

Αφού επέστρεψε στη σκηνή περνώντας μέσα από τον κόσμο και αγκαλιάζοντας τους πάντες, η μπάντα συνέχισε να παίζει παλιά και νέα κομμάτια με τη καλύτερη στιγμή του live να είναι το “Living On The Run” και κυριολεκτικά ο κόσμος τραγουδούσε τόσο δυνατά που η μπάντα σταμάτησε να ακούγεται…

Λίγο πριν το τέλος και αφού ήδη είχε σκαρφαλώσει στη μισή σκηνή ,ανέβασε πάνω μαζί του έναν δεκάχρονο οπαδό τον οποίο και πήρε στους ώμους για να πουν μαζί το “A Shot at Redemption”..και ναι πάλι χωρίς να χάσει νότα.. Τα είπαμε πιο πάνω.. ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!

Ο Έρικ από τη μέρα που μπήκε στους H.E.A.T. ήταν γραφτό να πάρει στους ώμους του όλη τη μπάντα. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να πετύχει αν τα κομμάτια των H.E.A.T δεν ήταν τόσο καλά, και γι’ αυτό ευθύνονται όλοι.

Το live ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ο κόσμος παραμιλάει ακόμα και θα παραμιλάει για καιρό. Το κοινό ήταν περισσότερο από ότι φανταζόμουν ποτέ ότι θα έχει στην Ελλάδα ένα τέτοιο event και αυτό μου δίνει απίστευτη ελπίδα για το μέλλον και πόσο μάλλον για αυτή τη μουσική. Όσοι λείψατε νιώθω λίγο άσχημα για εσάς αλλά ας ελπίσουμε ότι μετά από τέτοια επιτυχία θα υπάρξει και επόμενη φορά σύντομα ώστε να επανορθώσετε. Όσο για μένα εύχομαι να τις εκατοστίσω γιατί δεν θα βαρεθώ ποτέ να βλέπω τέτοιο show.

DSC07385

Σε μια περίοδο που όλοι οι 80s ήρωες μας “πεθαίνουν” ας δώσουμε την ευκαιρία σε όλους αυτούς που κρατάνε τη μουσική ζωντανή. Για τους νέους οπαδούς στη μελωδική σκηνή να ξέρετε ότι είναι αμέτρητες οι μπάντες εκεί έξω που αξίζουν .Η πλειοψηφία βρίσκεται στη Σουηδία και καλό θα ήταν να ψάξετε και πέρα από την επιφάνεια. Δείτε τι υπάρχει εκεί έξω και αργά ή γρήγορα μπορεί να βλέπουμε πολλές μπάντες τους είδους στην Ελλάδα. Ήδη έχει αρχίσει και ανεβαίνει η σκηνή με τελευταίες ανακοινώσεις τους LORDI,BONFIRE και άλλα πολλά που θα ανακοινωθούν στην πορεία.

STAY TUNED AND STAY MELODIC!!!!!!

Μαρίζα “Crash”

DSC07603

{galleryLiveReports/2019/Heat}{/gallery}