Με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση των Hammerfall στη χώρα μας, δημιουργήσαμε μία 60αρα κασέτα (για τους μικρότερους…έτσι λέγαμε την κασέτα διάρκειας 60 λεπτών όταν κάναμε επιλογές τραγουδιών). Οι Hammerfall είναι από τα σημαντικότερα συγκροτήματα που ανέδειξε η Ευρώπη στα μέσα της δεκαετίας του 90 και δίχως ίχνος υπερβολής κυκλοφόρησαν έναν από τους δίσκους-ορόσημα για το heavy metal το 1997, το μνημειώδες “Glory To The Brave”. Πάμε να δούμε τα καλύτερα ή αν προτιμάτε τα αγαπημένα μου τραγούδια των Σουηδών υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η μεγάλη τους δύναμη φαίνεται στο σανίδι για αυτό δεν χρειάζεται καν να τονίσουμε ότι τα δύο live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον…

Hammerfall02

Α’ Side:

1.    Steel Meets Steel – Κλασικό, γρήγορο κομμάτι των Hammerfall που αποτελεί σταθερή αξία στα live τους.
2.    The Dragon Lies Bleeding – Από εδώ ξεκίνησαν όλα. Το κομμάτι που άνοιγε το “Glory To The Brave”.
3.    Glory To The Brave – Το ομώνυμο κομμάτι είναι ίσως η πρώτη ολοκληρωμένη (με την πλήρη έννοια του όρου) σύνθεση των Hammerfall.
4.    Heeding The Call – Φανταστικό πρώτο single από το “Legacy of Kings”.
5.    At The End Of The Rainbow – Mid tempo ύμνος με καλεσμένο τον πάλαι ποτέ…Πατριάρχη Bill Tsamis.
6.    Templars Of Steel – Έτσι αποκαλούνται και οι φανατικοί οπαδοί της μπάντας! Το opening track του τρίτου (και πιο καλογυαλισμένου) δίσκου των Hammerfall.
7.    Always Will Be – Ίσως η πιο χαρακτηριστική μπαλάντα των Σουηδών. Με ωραίο video clip μάλιστα…

Β’ Side

8.    Hearts On Fire – Απίστευτο κομμάτι από το αδικημένο “Crimson Thunder”.
9.    Blood Bound – Φανταστικό, up tempo τραγούδι που δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα live (και κασέτα) των Hammerfall.
10.    Last Man Standing – Εξαιρετικοί στίχοι και κλασικό riff του Dronjak. Από τις καλύτερες ερμηνείες του Cans ever…
11.    One More Time – Ναι…ξέρω! Δεν είναι το κλασικό Hammerfall κομμάτι αλλά έχει κάτι πολύ κολλητικό. Άξιζε γενικότερα καλύτερη τύχη στο “Infected”.
12.    Hector’s Hymn – Αυτοί είναι οι Hammerfall που θέλουμε…in your face, power/epic metal! Στίχοι-φόρος τιμής στη μασκότ της μπάντας, τον Hector!
13.    The Sacred Vow – Μακράν το καλύτερο κομμάτι από το απλά ΟΚ τελευταίο album των Hammerfall

Σάκης Νίκας

Hammerfall03