Όταν βλέπεις Shadow Kingdom Records, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο! Μίλαμε για τη δισκογραφική εταιρεία που έχει αναδείξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ορισμένα από τα ποιοτικότερα underground σχήματα του λεγόμενου New Wave of Traditional Heavy Metal με προεξέχον το τρίο των Night Demon. Οι Καλιφορνέζοι Haunt μας είχαν «προειδοποιήσει» πριν από ένα χρόνο με το EP “Luminous Eyes” το οποίο άφηνε υποσχέσεις για ένα άρτιο full length album. Πράγματι, οι προσδοκίες μας δεν διαψεύστηκαν.

Στα αυτιά μου το “Burst Into Flame” είναι το ηχητικό σταυροδρόμι όπου οι Cauldron συνατούν τους Enforcer. Δηλαδή η μελωδία συναντά την ταχύτητα μέσα από πανέμορφες δισολίες που παραπέμπουν στους Maiden και στα ένδοξα 80ς. Τα καθαρά φωνητικά του Trevor William Church – ο οποίος είναι και ο ιδρυτής των Haunt- δένουν άψογα με τα δικά του κιθαριστικά μέρη και του John William Tucker αναδεικνύοντας κομματάρες όπως τα “My Mirage”, “Heroes” & “Looking Glass”. Η παραγωγή είναι στα γνωστά υψηλά standards της Shadow Kingdom και το αποτέλεσμα μόνο θετικά αποτιμάται.

Οι Haunt δεν επαναπροσδιορίζουν κανένα ιδίωμα ούτε ανακαλύπτουν τον τροχό. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα όταν μιλάμε για αγνό και ανόθευτο heavy metal. Τα 80ς είναι ξανά εδώ και οι Haunt είναι από τα συγκροτήματα εκείνα που τα τιμούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τσεκάρετε!

Highlight: Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε ένα 7’’ flexi disc για το κομμάτι “Ghosts”. Old school or what?