Την αρχή έκαναν οι βραζιλιάνοι Shadowside. Ένα κουαρτέτο με γυναικεία (όχι οπερετικά) φωνητικά που για 35 λεπτά «ζέσταναν» ικανοποιητικά τον κόσμο με το μοντέρνο metal που φάνηκε ότι άρεσε. Η διασκευή στο “Ace of Spades”, η θέση του δύσμοιρου drummer μπροστά και τέρμα δεξιά της σκηνής και οι ιαχές του ονόματος της μπάντας μετά το τέλος του set (κάτι που θα προκάλεσε ευχάριστη εντύπωση στους Shadowside) ήταν σίγουρα highlights της εμφάνισης των βραζιλιάνων.
shadowsideΣειρά είχαν οι Gamma Ray που μπορεί τα 2-3 τελευταία τους albums να μη μου λένε και πολλά αλλά όσες φορές τους έχω δει live ποτέ δεν με απογοήτευσαν. Εκείνο το βράδυ στο Fuzz έμελε να αποτελέσει gamma1εξαίρεση αφού οι Rays ήταν μετριότατοι. Πριν το live –σε μία συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Kai Hansen και την οποία θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε σύντομα εδώ στο Rockpages- ο ηγέτης των Gamma Ray μας ενημέρωσε ότι υποφέρει από βρογχίτιδα και πιθανόν η απόδοση του να μην είναι η αναμενόμενη. Το πρόβλημα, όμως, δεν ήταν η φωνή του Hansen αλλά κυρίως η μουδιασμένη συνολική απόδοση της μπάντας, το…περίεργο set list (το οποίο προσωπικά γούσταρα αν και σίγουρα αυτή την άποψη δεν φάνηκε να την ασπαζόταν (χεχε) η συντριπτική πλειοψηφία των fans) και η βροντερή απουσία του “Rebellion in Dreamland”. Από Helloween, ο Hansen έπαιξε το “Future World” (ο κόσμος παραδόξως δεν ξετρελάθηκε εδώ) ενώ μου άρεσε ιδιαιτέρως που άκουσα τα “Anywhere in the Galaxy”, “Men, Martians and Machines”, “Send Me A Sign” και “Empathy”. Καλή εντύπωση μου άφησαν και τα δύο νέα τραγούδια από το EP, δηλαδή το “Master of Confusion” και το “Empire of the Undead”. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά οι Gamma Ray θα εμφανιστούν πολύ καλύτεροι (και ελπίζουμε με λιγότερα προηχογραφημένα μέρη).

Set List: Welcome/Anywhere In The Galaxy/Men, Martians and Machines/The Spirit/Gamma Ray/Master of Confusion/Empire of the Undead/Empathy/Rise/Future World/To The Metal/Send Me A Sign

Είμαι από αυτούς που όσες φορές έχω δει ζωντανά τους Helloween, δεν έχω μείνει 100% ικανοποιημένος από την απόδοσή τους αφού γνωρίζω πόσο σπουδαία μπάντα είναι και η οποία δεν θα πρέπει να παρουσιάζει απλώς καλά shows. Λοιπόν, αυτή τη φορά διαψεύστηκα! Αυτή ήταν μακράν (υπογραμμισμένο, παρακαλώ) η καλύτερη εμφάνιση των Γερμανών στη χώρα μας! Οι Helloween ήταν ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΙ! Κορυφαία μορφήHelloween5 ο Andi Deris ο οποίος ήταν πραγματικά απολαυστικός ενώ η φωνή του ήταν σε άριστα επίπεδα (γουστάραμε και το μπλουζάκι με τον Gene Simmons που φορούσε). Όλοι όμως ήταν σε πολύ καλή μέρα και είχαν πολύ κέφι (βέβαια, ξέρουμε το πόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί η όλη στάση του Weikath πάνω στη σκηνή αλλά αυτή είναι απλώς η γνώμη μου…). Μπαίνοντας με το “Wanna Be God” και έχοντας ένα δίχτυ παραλλαγής που τους κάλυπτε και δεν τους έβλεπες, οι Helloween για 100 περίπου λεπτά έκλεψαν την παράσταση (παρεμπιπτόντως, οι Gamma Ray παρουσίασαν ένα 60λεπτό set). Αφού έπεσε το δίχτυ, οι Helloween όρμησαν μπροστά στη σκηνή με το “Nabatea” (εξαιρετική εκτέλεση) για να συνεχίσουν με το υπερκλασικό “Eagle Fly Free”. Το set list βασίστηκε –όπως αναμενόταν και όπως πρέπει να συμβαίνει- στο τελευταίο album “Straight Out Of Hell” από όπου ακούσαμε αρκετά τραγούδια (όπως θα δείτε και στο τέλος) με κορυφαία τα “Waiting For The Thunder” και “Live Now”. Η παρουσία των “Where The Sinners Go”, “Falling Higher” και “Steel Tormentor” ήταν απόλυτα ταιριαστές και επιτυχημένες. Όταν, δε, εμφανίστηκε πάνω στη σκηνή ο Hansen για το πολυαναμενόμενο τζαμάρισμα, προκλήθηκε ο απόλυτος πανικός. Το jamming περιελάμβανε ένα medley από τα “Halloween”/How Many Tears”/Heavy Metal is the Law”/Halloween (reprise) και ολόκληρο τον απόλυτο ύμνο της μπάντας: το “I Want Out”. Ήταν σίγουρα μία νύχτα που δεν θα την ξεχάσουμε!
 
Set List: Wanna Be God/Nabatea/Eagle Fly Free/Straight Out Of Hell/Where The Sinners Go/Waiting For The Thunder/Steel Tormentor/I’m Alive/Live Now/Hold Me In Your Arms/Falling Higher/Hell Was Made In Heaven/Power/Encore 1: Are You Metal/Dr. Stein/ Encore 2: (Medley) Halloween-How Many Tears-Heavy Metal Is The Law-Halloween/I Want Out
 
Σάκης Νίκας

{gallery}LiveReports/2013/HelloweenGammaRay}{/gallery}}