150 περίπου άτομα βρέθηκαν στο An την Κυριακή το βράδυ για να απολαύσουν τους Helstar οι οποίοι παρά την ταλαιπωρία της ημέρας εμφανίστηκαν στη σκηνή γεμάτοι ενέργεια και για τα επόμενα 90 λεπτά ισοπέδωσαν το An με τον κόσμο να τραγουδάει όλα σχεδόν τα τραγούδια (ακόμη και από το νέο δίσκο) γεγονός που σχολίασε αργότερα θετικά ο Larry Barragan στο Facebook! Η συναυλία ήταν χωρισμένη ουσιαστικά σε δύο μέρη. Στο πρώτο…σαρανταπεντάλεπτο, οι Helstar παρουσίασαν 7 τραγούδια με βαμπιρική θεματολογία με τον James Rivera να εμφανίζεται στη σκηνή με…μπέρτα του Δράκουλα και τους χαρακτηριστικούς κυνόδοντες. Τέσσερα τραγούδια από το “Vampiro” (“Awaken Unto Darkness”, “Blood Lust”, “To Their Death Beds They Fell”, “Black Cathedral”) και τρία από το κλασικό “Nosferatu” (“Baptized in Blood”, όπου έγινε χαμός, “To Sleep Per Chance To Scream”, “Harker’s Tale”) αποτέλεσαν το βασικό μενού του πρώτου μέρους του live και μόλις ο Rivera έβγαλε τη μπέρτα, ήμασταν έτοιμη για το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο!

IMG 9504

Ουσιαστικά εδώ είχαμε τραγούδια από όλη την υπόλοιπη δισκογραφία των Helstar, με εξαίρεση το πάντα υποτιμημένο “Multiples of Black”. Για την ιστορία ακούστηκαν κατά σειρά τα: “Fall of Dominion”, “Pandemonium”, “Tormentor”, “The King Is Dead” (πανικός), “Evil Reign” (πανικός…ξανά), “Run With The Pack” (ο απόλυτος χαμός) και μία διασκευή στο “N.I.B.”.

IMG 9382

Οι βετεράνοι Rivera & Barragan ήταν συγκλονιστικοί, οι πιτσιρικάδες Atwood & Smith έχουν δώσει άλλο αέρα στη μπάντα ενώ ο Lewis ήταν πραγματικός οδοστρωτήρας πίσω από τα τύμπανα. Μπορεί το πρόγραμμα να πήγε λίγο πίσω λόγω του προαναφερθέντος προβλήματος με την πτήση των Helstar αλλά ο κόσμος το καταευχαριστήθηκε και τραγουδούσε συνέχεια και με όλη του τη δύναμη. Πολλά μπράβο σε αυτό τον κόσμο και σε όλα τα παιδιά που στήριξαν το live από κάθε πόστο.

Σάκης Νίκας

IMG 9696

{galleryLiveReports/2017/Helstar}{/gallery}