Κατά την πάγια τακτική της Frontiers εδώ και κάμποσα χρόνια, εδώ έχουμε άλλη μία περίπτωση ενός supergroup σύμφωνα με τις επιταγές και τις επιθυμίες του ιθύνοντα νου της εταιρείας, Serafino Perugino. Ευτυχώς, όμως, για όλους εμάς δεν είναι μία…κλασική περίπτωση βλάβης αλλά το πρώτο αξιόλογο hard rock album του 2023. Heroes and Monsters είναι το όνομα της μπάντας που αποτελείται από τον σπουδαίο τραγουδιστή/μπασίστα Todd Kerns (Slash/Bruce Kulick/The Age of Electric), τον εξαιρετικό κιθαρίστα Stef Burns (Alice Cooper / Y&T) και τον φαντεζί drummer Will Hunt (Evanescence, Slaughter, Vince Neil) και αυτή είναι η πρώτη τους ομώνυμη δουλειά…

Ο δίσκος αποτελείται από 10 καλοδουλεμένες hard rock συνθέσεις οι οποίες αποπνέουν ένα μοντέρνο αέρα έχοντας όμως στέρεα τις βάσεις τους στη δεκαετία του 80 και σε μπάντες όπως οι Warrant, Mr. Big αλλά και AC/DC αφού 2-3 συνθέσεις έχουν αυτό το χαρακτηριστικό riff-άτο, boogie στυλ. Και οι τρεις μουσικοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί και αψεγάδιαστοι αλλά οφείλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον απίστευτο Kerns ο οποίος είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους frontmen/perfromers της νεότερης (σχετικά) γενιάς.

Δεν ξέρω κατά πόσο οι Heroes and Monsters θα καταφέρουν να αναδείξουν τη μουσική τους στον πολύ κόσμο ή αν θα χαράξουν μία πορείας ενός κανονικού συγκροτήματος (και όχι ενός one-off project) αλλά σίγουρα το ντεμπούτο τους χρήζει της προσοχής όλης της παγκόσμιας hard rock κοινότητας. Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, εδώ έχουμε το πρώτο δυνατό hard rock album για το 2023!

Highlight: H δυναμική της μπάντας αποτυπώνεται άψογα και στα video-clips που κυκλοφορούν στο YouTube…