Πολλοστή εμφάνιση των Him στην Αθήνα και το τι επικρατεί σε κάθε μια από αυτές είναι λίγο – πολύ γνωστό. Η υστερία από τον νεαρόκοσμο είναι δεδομένη και μοναδικό εμπόδιο κατά την αναμονή στο club είναι η αφόρητη ζέστη κι ας ήταν ο οροφή του ανοιχτή και ο κλιματισμός στο full.
 
Οι Him ανεβαίνουν στη σκηνή στην ώρα τους, στις 21.00. Το κοινό ξεσηκώνεται στους ήχους του “Buried Alive By Love” και ακόμα περισσότερο στο “Rip Out The Wings Of  A Butterfly” που ακολουθεί. Παρακολουθώντας την εξέλιξη της συναυλίας, καταλαβαίνω ότι ή τα σημάδια του χρόνου έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον Ville Valo (κυρίως) και την παρέα του ή επρόκειτο για αγγαρεία. Δεν υπήρχε πουθενά η ενέργεια και το performing που χαρακτήριζε τις προηγούμενες εμφανίσεις των Φιλανδών. Ο τραγουδιστής παίρνοντας μια ακουστική κιθάρα από πολύ νωρίς την οποία αποχωρίστηκε μόνο στο encore και που ζήτημα είναι αν καταλάβαινε κανείς ότι αυτή ακουγόταν, έδειχνε αναιμικός επηρεάζοντας φυσικά τη συνολική εικόνα της μπάντας.
 
Η διάρκεια της εμφάνισης των Him μπορεί να “έγραψε” 110 λεπτά, στην πραγματικότητα όμως αυτά ήταν κυριολεκτικά…τραβηγμένα από τα μαλλιά καθώς τα τελευταία τρία κομμάτια διήρκεσαν περίπου μισή ώρα αφού το συγκρότημα αναλώθηκε σε μακροσκελείς και αδιάφορους αυτοσχεδιασμούς με προφανή σκοπό να περάσει η ώρα. Ο κόσμος έδειχνε να έχει κουραστεί επηρεασμένος κι από τη ζέστη και πολλοί άρχισαν από νωρίς να μετακομίζουν σε κοντινό club όπου τους περίμενε ένα πάρτυ του fan club των ΗΙΜ με ακουστικό set από μουσικούς-οπαδούς τους, ενώ είχε ακουστεί ότι μέλη της μπάντας θα εμφανίζοντας και ίσως να…έπεφτε και κανένα αυτόγραφο ή καμιά φωτογραφία, αλλά τελικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
 
Ήταν η μακράν χειρότερη εμφάνιση των Him στην Αθήνα (προσωπικά έχω παρευρεθεί σε όλες) και θέλω να πιστεύω ότι επρόκειτο για μια απλά κακή βραδιά, παρόλο που φοβάμαι ότι δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος.
 
Δημήτρης Καζαντζής
Φωτο: Γιάννης Νέγρης i-Jukebox.gr

Setlist: Buried Alive By Love, Rip Out The Wings Of  A Butterfly, Right Here In My Arms, The Kiss Of Dawn, All Lips Go Blue, Join Me In Death, Your Sweet 666, Passion’s Killing Floor, Soul On Fire, Wicked Game, Tears On Tape, Poison Girl, For You, Funeral Of Hearts, Into The Night, It’s All Tears (Drown In This Love), When Love And Death Embrace, Sleepwalking Past Hope