Μέσα στον κυκεώνα του revival-retro-‘70s κινήματος υπάρχουν αυτοί που ακολουθούν τη μάζα, αυτοί που άγονται και φέρονται από το hype και αυτοί που πραγματικά ξεχωρίζουν. Στην τελευταία κατηγορία είχα συμπεριλάβει τους Horisont από την πρώτη κιόλας νότα που άκουσα από αυτούς.

Ναι, σύμφωνοι δεν κάνουν κάτι καινούριο, ούτε είναι πρωτότυποι. Κατορθώνουν όμως να φιλτράρουν τις επιρροές τους και να παρουσιάζουν κάτι φρέσκο και ενδιαφέρον τουλάχιστον στα αυτιά μου. Το “About Time” δεν ξέφυγε από τον κανόνα και είναι άλλο ένα πολύ καλό άλμπουμ για τους Σουηδούς.

Η δική τους εξίσωση περιλαμβάνει πιο πολύ μέσα των ‘70s, παρά αρχές. Λιγότερους Zeppelin και περισσότερους Lizzy. Οι δισολίες είναι ονειρικές ώρες ώρες. Αλλά, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι συνθέσεις. Εκεί, η μπάντα ξεδιπλώνει την αγάπη της για τη μουσική που παίζει, το ταλέντο και την ποιότητα της. Η εκρηκτικότητα και ο τσαμπουκάς τους φαίνεται πως έρχεται φυσιολογικά και όχι επιτηδευμένα και αυτό είναι που τους κάνει να ξεχωρίζουν.