Θυμάστε πριν από τρία χρόνια όταν οι Σουηδοί Houston κυκλοφόρησαν το “Relaunch”, ένα album, δηλαδή, που περιελάμβανε διασκευές, ακουστικές εκτελέσεις δικών τους κομματιών και ένα νέο κομμάτι; Αν ναι, τότε είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται να έχετε κληρονομικό χάρισμα για να καταλάβετε πάνω-κάτω τι παίζει με το “Relaunch II”. Και μπορεί τώρα να μην έχουμε ακουστικές εκτελέσεις αλλά 6 διασκευές και 4 ολοκαίνουργια τραγούδια αλλά δυστυχώς το τελικό αποτέλεσμα παραμένει ανούσιο και αχρείαστο.

Δεν θα ασχοληθώ καν με τις 6 διασκευές αφού το να ακούω νέες εκτελέσεις από τραγούδια των John Farnham, Rick Springfield, Lady Gaga (!), One Republic (!), John O’ Banion και Florida George Line δεν είναι κάτι που με ενθουσιάζει και μεταξύ μας, πόσες φορές μπορείς να ακούσεις μία διασκευή σε Lady Gaga…; Εδώ δεν ακούς το original! Πάμε στις 4 νέες συνθέσεις…τα “Don’t Look Back” (καμία σχέση με Boston) και “Our Love” είναι πολύ αξιόλογα και θυμίζουν πολύ τις καλές στιγμές του φανταστικού πρώτου δίσκου των Houston. Up tempo συνθέσεις με έμφαση στα πλήκτρα και με refrains που σου μένουν και αναδεικνύουν στο έπακρο το ταλέντο των Σουηδών. Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για τα άλλα δύο κομμάτια (“Downtown”, “Standing On The Moon”) τα οποία δεν είναι και για πέταμα αλλά και πάλι δεν αξίζει να σταθούμε και πολύ σε αυτά.

Συνολικά, θα έλεγα ότι είναι μία άγευστη και εξεζητημένη κυκλοφορία που θεωρώ ότι δεν απευθύνεται καν ακόμη και στους πιο φανατικούς οπαδούς του melodic rock.

Highlight: Στο “Our Love” συμμετέχουν μέλη των Reckless Love, Crazy Lixx, Casablanca κτλ.

Tags