Πέντε εκρηκτικές Σουηδέζες με έστειλαν αδιάβαστο. Ξεκινώντας από το όνομα της μπάντας, συνεχίζοντας με τον τίτλο του album και καταλήγοντας στους τίτλους, όλα αυτά πριν βάλω το c.d. να παίξει, είχα αρχίσει να γεμίζω το τουφέκι και να στήνω καραούλι.

Τελειώνοντας την ακρόαση, η μοναδική χρήση του τουφεκιού που μπορούσα να κάνω ήταν “Παρουσιάστε Αρμ”!

Οι δέκα μοναδικές, ξεσηκωτικές συνθέσεις αυτών των κοριτσιών έχουν κάνει κατάληψη στο c.d. player μου και πραγματικά με έχουν καθηλώσει. Σ΄ αυτές βρήκα πράγματα που όλα μαζεμένα δεν έχω ξανασυναντήσει σε ένα album. Καθαρό heavy, με φωνητικά τόσο από σύγχρονο λεγόμενο Female Metal Fronted, όσο και από το γρέζι και το συναίσθημα της μεγάλης Doro, εξαιρετικά κιθαριστικά riff και solo, ενώ τα refrain σε όλα σχεδόν τα κομμάτια σφηνώνονται για τα καλά στο μυαλό αυτού που τ’ ακούει. Κάποια δε brutal φωνητικά που υπάρχουν είναι πολύ διακριτικά και χρωματίζουν ακόμα καλύτερα τα κομμάτια.

 Θα μπορούσα αυτή τη δουλειά να τη χαρακτηρίσω ραδιοφωνικού χαρακτήρα. Είναι εύκολα προσβάσιμη τόσο στο metal όσο και στο πιο mainstream ακροατήριο.

Αυτό το δεύτερο album των Hysterica μοιάζει σαν μια αναδρομή του metal από τους παραδοσιακούς ήχους των 80’s μέχρι και αυτούς τους απαιτητικούς των ημερών μας και δεν πρέπει για κανένα λόγο να αγνοηθεί. Είναι πραγματικά σπουδαία δουλειά! Είναι η…υστερία αλλά και η τέχνη που κάνει το metal ν’ αρνείται να πεθάνει!
 

Tags