Η Nita Strauss δημοσίευσε ένα βίντεο από το νέο της single, “The Wolf You Feed”, στο οποίο συμμετέχει η τραγουδίστρια των Arch Enemy, Alissa White-Gluz.

«Αν κανείς κοιτάξει σε παλιότερες συνεντεύξεις των τελευταίων δέκα ετών θα διαπιστώσει πως κάθε φορά που με ρωτούσαν για κάποια συνεργασία, πάντα το πρώτο όνομα που ανέφερα ήταν αυτό της Alissa. Είναι σίγουρα μια από τις πιο αγαπημένες μου τραγουδίστριες στον χώρο και γράφοντας αυτό το τραγούδι μαζί της ήταν όπως ακριβώς το περίμενα.

Είμαι πολύ περήφανη για αυτό το τραγούδι, ειδικά αυτή τη στιγμή με όσα συμβαίνουν. Αυτή η στιγμή στην ιστορία, είτε είναι πολίτικά, είτε μουσικά, social media, ή οι ζωές μας, είναι μια αποκάλυψη για τους δυο λύκους που κρύβουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω και ίσως αυτό το τραγούδι είναι μια υπενθύμιση ότι όλοι μας έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε στο πως αντιδρούμε στην κάθε κατάσταση».

Οι στίχοι του τραγουδιού βασίζονται σε έναν ινδιάνικο μύθο, «Η ιστορία των δυο λύκων», όπου ένας παππούς λέει στον εγγονό του πως μέσα του υπάρχει μια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, όπως σε όλους τους ανθρώπους. Σαν να πολεμάνε δυο λύκοι. Ο ένας είναι ο θυμός, ή ζήλεια, η πλεονεξία, η υπεροψία, τα ψέματα και ο εγωισμός, ενώ ο άλλος είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η αλήθεια και η πίστη. Στην ερώτηση του εγγονού, ποιος από τους δυο λύκους κερδίζει, απαντά «ο λύκος που ταΐζεις».