Ο David Vincent, λίγο καιρό μετά την έξοδό του από τους Morbid Angel, σχηματίζει τους I Am Morbid και περιοδεύει παίζοντας τραγούδια από τις κλασσικές δισκάρες τους. Η ευκαιρία για συνέντευξη δεν θα μπορούσε να πάει χαμένη και το…ιντερνετικό τηλεφώνημα έγινε όσο βρισκόταν κάπου έξω από τη Βέρνη της Ελβετίας. Ευδιάθετος μεν, λακωνικός και διπλωμάτης δε, μας λέει πώς πάει η περιοδεία και τι πλάνα έχει για το μέλλον. Are You Morbid?

_x000D_
_x000D_

IAmMorbid03

_x000D_

David Vincent: Τι κάνεις φίλε, όλα καλά;

_x000D_

Rockpages.gr: Μια χαρά, ευχαριστώ. Εσύ;

_x000D_

David Vincent: Υπάρχει ένα μικρό χάος σήμερα, αλλά αυτή είναι η ζωή στην περιοδεία.

_x000D_

Rockpages.gr: Ας πάμε δύο χρόνια πίσω. Γιατί έφυγες από τους Morbid Angel; Και πότε σου ήρθε η ιδέα για τους I Am Morbid;

_x000D_

David Vincent: Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση. Διαφορές στις απόψεις. Στα πάντα. Είναι πραγματικά μια μεγάλη ιστορία. Η ιδέα μου ήρθε πριν φύγω από τους Morbid Angel. Ξέρω στην καρδιά μου τι πρέπει να γίνει. Και δεν μπορούσε να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Οπότε, αυτό είναι στο οποίο αφοσιώνομαι τώρα.

_x000D_

Rockpages.gr: Ρωτάω επειδή πολλοί οπαδοί σκέφτονται ότι το κάνεις αυτό για να ξαναζήσεις το παρελθόν, για να κρατήσεις το όνομά σου στη σκηνή. Βλέπουν άλλες προθέσεις.

_x000D_

David Vincent: Αυτό που νομίζω, είναι ότι αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Λατρεύω τα τραγούδια μου. Και θέλω να τα ερμηνεύω με τον δικό μου τρόπο. Έχω βάλει τη ζωή μου σε αυτό.

_x000D_

IAmMorbid01

_x000D_

Rockpages.gr: Ξέρεις ποια είναι η γνώμη του Trey για αυτό;

_x000D_

David Vincent: Δεν μιλάω μαζί του.

_x000D_

Rockpages.gr: Ας μιλήσουμε για τους νέους συμπαίκτες σου. Ο Tim Yeung είναι μία προφανής επιλογή, παίζατε μαζί και είναι από τους καλύτερους death metal drummers.

_x000D_

David Vincent: Ναι, είναι!

_x000D_

Rockpages.gr: Προσπάθησες να επικοινωνήσεις με τον Pete γι’ αυτό; (σ.σ.: Pete Sandoval, ο πατέρας του blast beat, εξωπραγματικός drummer και μέλος των Morbid για περίπου 25 χρόνια)

_x000D_

David Vincent: Ο Pete είναι πολύ απασχολημένος με τους Terrorizer. Είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται εκεί. Έχουμε μιλήσει, όχι γι’ αυτό όμως, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν.

_x000D_

IAmMorbid02

_x000D_

Rockpages.gr: Τι έχεις να πεις για τους Bill Hudson και Ira Black; Δεν έχουν εμπειρία από death metal. Προσπάθησες να επικοινωνήσεις με παλιότερα Morbid μέλη;

_x000D_

David Vincent: Ευτυχώς που δεν έχουν. Ήθελα άτομα που γουστάρω. Να είναι καλοί κιθαρίστες και να θέλουν να εξελιχθούν όπως θέλω κι εγώ. Τους επέλεξα αμέσως.

_x000D_

Rockpages.gr: Πώς πάει η περιοδεία μέχρι τώρα; Πόσες συναυλίες έχετε δώσει;

_x000D_

David Vincent: Είναι δύο βδομάδες τώρα. Ξεκινήσαμε από τη Ρωσία, στην οποία δεν είχα παίξει πριν και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Οι συναυλίες πάνε καλά, ο κόσμος είναι χαρούμενος και αυτός είναι ο λόγος που το κάνω. Έχουμε ακόμα δύο βδομάδες.

_x000D_

Rockpages.gr: Πώς αντιδρούν οι οπαδοί;

_x000D_

David Vincent: Το λατρεύουν. Έρχονται πολλοί και με ευχαριστούν, μου λένε ότι αυτό ήθελαν και είναι πολύ χαρούμενοι που το κάνω. Υπάρχει πολλή προσοχή γύρω από αυτό, οι ατζέντηδες παίρνουν πολλά τηλέφωνα, υπάρχουν πολλές προοπτικές.

_x000D_

IAmMorbid04

_x000D_

Rockpages.gr: Έχει γίνει τίποτα περίεργο στην περιοδεία;

_x000D_

David Vincent: Η αστυνομία γουστάρει πολύ τον Ira για κάποιο λόγο. Τον βλέπουν και πάντα τον σταματάνε για να του κάνουν ερωτήσεις. Φαίνεται κάπως απειλητικός.

_x000D_

Rockpages.gr: Όλοι φαίνεστε.

_x000D_

David Vincent: Αυτός φαίνεται περισσότερο.

_x000D_

Rockpages.gr: Προφανώς παίζεται τραγούδια από τα πρώτα τέσσερα albums. Κανένα από το τελευταίο;

_x000D_

David Vincent: Παίζω ένα τραγούδι από αυτό.

_x000D_

Rockpages.gr: Ήταν ένα αμφιλεγόμενο album. Πώς νιώθεις γι’ αυτό, έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του;

_x000D_

David Vincent: Πιστεύω πως υπάρχουν μερικά καλά πράγματα και μερικά που είναι πολύ περίεργα. Όταν κάποιος έρχεται με μουσική, είναι η δουλειά μου να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Και αυτό έκανα. Λατρεύω τα φωνητικά μου. Κάποια άλλα πράγματα είναι λίγο περίεργα.

_x000D_

Rockpages.gr: Αυτά τα album είναι θρυλικά και μετά βίας έχουν αδύναμα σημεία. Ήταν δύσκολο να επιλέξεις το setlist για την περιοδεία;

_x000D_

David Vincent: Θα συνεχίσω να δουλεύω σε κομμάτια που δεν έχω παίξει εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορείς πάντα να κάνεις ό,τι θέλεις μέσα σε ένα συγκρότημα. Τώρα κάνω όλα αυτά που θέλω. Παίζω μόνο τραγούδια που έχω γράψει εγώ.

_x000D_

Rockpages.gr: Είσαστε ένα κανονικό συγκρότημα ή ένα live act;

_x000D_

David Vincent: Αυτή είναι το πρώτο που κάνουμε μαζί. Δεν θέλω να απαντήσω αυτή την ερώτηση μέχρι να δω ότι τα πάμε καλά μεταξύ μας. Τα πράγματα αλλάζουν κάποιες φορές όταν είσαι σε περιοδεία. Δουλεύω με τον Tim οχτώ χρόνια. Ο Bill είναι φίλος μου χρόνια τώρα. Όταν προβάρεις σε ένα studio είναι διαφορετικό από όταν βγαίνεις στο δρόμο. Υπάρχει περισσότερο άγχος και η συντροφικότητα δεν είναι η ίδια σε σχέση με όταν είσαι άνετος. Μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά, δεν έχω παράπονο. Τα παιδιά είναι τρομερά, παίζουν πολύ καλά. Μου αρέσουν οι καλοί μουσικοί.

_x000D_

Rockpages.gr: Κυκλοφόρησες ένα country album. Έχεις σχέδια για καινούρια μουσική γενικά; Κάποια projects πάνω στα οποία δουλεύεις;

_x000D_

David Vincent: Γράφω μουσική κάθε μέρα. Είμαι ο νέος τραγουδιστής για τους The Head Cat επίσης. (σ.σ.: Ένα rockabilly supergroup που ίδρυσε ο Lemmy και ο David πήρε τη θέση του μετά το θάνατό του). Όταν τελειώσω αυτή την περιοδεία, θα έχουμε τέσσερις μέρες να προβάρουμε πριν ξεκινήσουμε με τις πρώτες συναυλίες.

_x000D_

Rockpages.gr: Μετά από περίπου πέντε χρόνια, θα ξαναπαίξεις στην Ελλάδα. Τι περιμένεις από αυτές τις εμφανίσεις;

_x000D_

David Vincent: Πάντα μου άρεσε η Ελλάδα. Έχω πολλούς φίλους εκεί και ανυπομονώ να τους ξαναδώ, να γνωρίσω καινούριους και να παίξω καλή μουσική. Αυτές είναι οι δύο τελευταίες συναυλίες της περιοδείας. Ανυπομονώ επίσης και για το καλό ελληνικό φαγητό.

_x000D_

DavidVincent