NuclearTerror02

Η βραδιά ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση σε ένα απελπιστικά άδειο χώρο. Οι Nuclear Terror ήταν οι πρώτοι στη σκηνή, οι οποίοι έδωσαν μία τίμια και γεμάτη ενέργεια εμφάνιση. Συνεχίζουν την παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει τη χώρα μας να βγάζει μία πολύ δυνατή thrash metal σκηνή. Έπαιξαν κομμάτια από το ντεμπούτο EP τους “Contaminated Salvation”, από το επερχόμενο full-length που θα κυκλοφορήσουν καθώς και διασκευή Slayer. Καλή εμφάνιση και μπράβο στον Κώστα (μπάσο, φωνή) για την τεχνική του. Θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

MortalTorment06

Η συνέχεια ανήκε στους υπερκάφρους Mortal Torment, οι οποίοι από τη στιγμή που ανέβηκαν στη σκηνή ξεκίνησαν να βαράνε αλύπητα μέχρι το τέλος. Με μπροστάρη τον Γιάννη Νάκο, τον πιο απολαυστικό βόθρο της ελληνικής σκηνής, έδειξαν πως πρέπει να παίζεται το brutal death metal. Έπαιξαν τραγούδια από τα δύο full-length τους, μεταξύ των οποίων ήταν τα “A Million Skulls To Bludgeon”, “Masturbating The Deranged”, “Amphetamine Murder” και “Exhumed Tormentors”, προετοιμάζοντας ιδανικά το έδαφος γι’ αυτό που θα ακολουθούσε.

IAmMorbid001

Το Κύτταρο ήταν ακόμα άδειο όταν ο David Vincent και η παρέα του ανέβηκαν στη σκηνή. Παίζει να έχω μπει σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ που ήταν πιο γεμάτο. Τουλάχιστον ήμασταν σκορπισμένοι και δε φαινόταν τόσο άσχημα στο μάτι. Η αρχή έγινε με το ιστορικό “Immortal Rites” και για την επόμενη μία ώρα πήγαμε στην περίοδο 1989-1995, όταν οι Morbid Angel μεγαλουργούσαν. Το ερώτημα βέβαια ήταν κατά πόσο το συγκρότημα θα αποκρινόταν στην απαιτήσεις των κομματιών. Η απάντηση δόθηκε επί σκηνής. Οι Ira Black και Bill Hudson στις κιθάρες ήταν αξιοπρεπείς απέναντι στα αλλοπρόσαλλα riffs του Trey Azagthoth ενώ ο οδοστρωτήρας Tim Yeung ήταν φανταστικός στα μέρη του εξωγήινου Pete Sandoval. Μπορεί να μη σου γεμίζει το μάτι, αλλά την τεχνική και την ταχύτητά του τη βρίσκεις σπάνια σε drummer. Όσο για τον Evil D, μόνο μία λέξη: Σεβασμός. Φαινόταν πόσο πολύ γούσταρε που έπαιζε αυτά τα τραγούδια. Πολύ ορεξάτος και ομιλητικός, συχνά αστειευόταν με το κοινό αλλά και τους συμπαίκτες του. Το setlist που επέλεξε είχε μόνο highlights, η απόδοσή του ήταν υποδειγματική και φάνηκε ξεκάθαρα ότι έριξε πολύ δουλειά σε αυτό το project και δεν ήταν απλά μία αρπαχτή.

IAmMorbid011

Το θετικό της βραδιάς είναι ότι είδαμε συνολικά μία φοβερή συναυλία. Τα αρνητικά η απογοητευτική προσέλευση του κόσμου και η μικρή σε διάρκεια εμφάνιση των headliners, καθώς κόπηκαν τραγούδια που έπαιζαν στην περιοδεία. Δεν ξέρω τι θα επιλέξουν να κάνουν στο μέλλον, αλλά αν συνεχίσουν σαν συγκρότημα δεν βλέπω να παίρνει κανείς το ρίσκο να τους ξαναφέρει στην Ελλάδα.

Γιώργος Τερζάκης

Setlist: Immortal Rites, Fall From Grace, Visions From The Dark Side, Blessed Are The Sick, Rapture, Pain Divine, Sworn To The Black, Eyes To See Ears To Hear, Maze Of Torment, Dominate, Where The Slime Live, God Of Emptiness, World Of Shit (The Promised Land)

IAmMorbid003

{galleryLiveReports/2017/IamMorbid}{/gallery}