Η επιστροφή των Hellacopters – δείτε το βίντεο από το πρώτο single

0

Οι Hellacopters δημοσίευσαν το πρώτο τους single, “Reap A Hurricane”, από το επερχόμενο στούντιο άλμπουμ τους, “Eyes Of The Oblivion” που θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου 2022 από τη Nuclear Blast.

«Το άλμπουμ έχει 10 τραγούδια και προφανώς δεν είναι εύκολο να είμαστε αντικειμενικοί, μουσικά νομίζω ότι αντιπροσωπεύει ό,τι έχουμε κάνει από το 1994 μέχρι τώρα. Μερικά από τα τραγούδια είναι 10 χρόνων, ή και περισσότερο, ενώ κάποια γράφτηκαν πιο πρόσφατα. Είναι rock’n’roll παιγμένο με υψηλή ενέργεια, οπότε καθώς δεν υπάρχει άλλος όρος θα το χαρακτηρίσω ως «rock’n’roll υψηλής ενέργειας». Θα έλεγε κανείς ότι ακούγεται σαν τους Beatles να συναντούν τους Judas Priest, ή τους Lynyrd Skynyrd να συναντούν τους Ramones, αλλά ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψω είναι ότι ακούγεται σαν τους Hellacopters του σήμερα», σχολιάζει ο Nicke Andersson.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2008, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε κυκλοφορήσει το τελευταίο του –μέχρι στιγμής- στούντιο άλμπουμ “Head Off”, που περιέχει διασκευές σε τραγούδια από Σουηδικά συγκροτήματα. 8 χρόνια αργότερα επανασυνδέθηκε για τα 20 χρόνια από το “Supershitty To The Max!” και έπαιξε στο Sweden Rock και σε άλλα φεστιβάλ το 2016 και το 2017.

Ουσιαστικά, αυτό είναι το πρώτο δείγμα αυθεντικού υλικού από τους Hellacopters από το 2006 και το άλμπουμ “Rock Is Dead”…