Με αφορμή τα πρόσφατα σχόλια του Joe Lynn Turner σχετικά με την αναβίωση των Rainbow με νέα σύνθεση από τον Ritchie Blackmore ήρθε και η αναπόφευκτη απάντηση από τον Ronnie Romero.

Λίγες ημέρες πριν σε μια συνέντευξη του στο podcast Rock Of Nations With Dave Kinchen And Shane McEachern” ο Joe Lynn Turner είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στους «νέους» Rainbow: «Αυτή είναι η άποψή μου, το έχω ξαναπεί, ήταν μια φτηνή απομίμηση, μια αδύναμη φτηνή απομίμηση των… δεν ξέρω φίλε. Δεν ξέρω πώς να το πω. Ήταν ένα ναυάγιο για μένα. Θεωρώ ότι (ο Ritchie Blackmore) αμαύρωσε την κληρονομιά των Rainbow με αυτό τον τρόπο. Γιατί οι Rainbow ήταν μια απίστευτη μπάντα από την αρχή ως το τέλος».

Σε αυτή την τοποθέτηση ο Romero απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram: «δεν ξέρω και δεν με νοιάζει τι έχει γίνει ανάμεσα στον “main man” και κάποια πρώην μέλη του συγκροτήματος. Ό,τι έγινε, έγινε. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που μια μέρα έλαβε το τηλεφώνημα από ένα από τα είδωλά του για να τραγουδήσει στο συγκρότημα που πάντα ονειρευόταν… αυτό είναι. Είμαι σίγουρος ότι έκανα καλά τη δουλειά μου (το ίδιο πιστεύω και για τους Jens, Bob και David, που είναι υπέροχοι μουσικοί) όπως άλλωστε φαίνεται και από τα σχόλια, τις αντιδράσεις και την αγάπη που ακόμα νοιώθω όπου κι αν πάω.

Ξέρω ότι δεν μπορώ να αρέσω σε όλους, αλλά δεν θα ανεχτώ κάποιον να αποκαλεί τη δουλειά μου «φτηνή», όχι κύριε.

Ίσως, για κάποιον είναι ώρα να πάει παρακάτω, όπως έκανε και με άλλα πράγματα στη ζωή του και να είναι προσεκτικός και να μην περιφρονεί ανθρώπους ειλικρινείς που δουλεύουν σκληρά, όπως κι εκείνος. Στην τελική, η μουσική είναι πάνω από όλα και το μόνο πράγμα που μετράει και έχει σημασία».

Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα και πάλι οι δυο τραγουδιστές μας είχαν απασχολήσει μετά την απόφαση της Frontiers να συνεχίσει το συγκρότημα των Sunstorm, χωρίς τον Joe Lynn Turner, αλλά με τον Ronnie Romero στα φωνητικά.