Η Σουηδική Ζ.Ε.Σ.Τ.Η ή αλλιώς το καλύτερο Hard Rock συγκρότημα της εποχής μας!

0

Θυμάστε πως ήταν όταν πρωτογνωρίζατε κάποια συγκροτήματα και ερχόσασταν σε επαφή με το μαγικό κόσμο του hard rock & heavy metal; Είναι τα εφηβικά αυτά χρόνια που ανεβάζουν τα πάντα σε δυσθεώρητα ύψη και αναγάγουν τα συγκροτήματα σε ήρωες/είδωλα που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη σε εκείνη την ηλικία ή αν προτιμάτε, σε κάθε ηλικία.

Heat

Φανταστείτε, λοιπόν, το ειδικό βάρος που έχει να γνωρίζεις ένα νέο συγκρότημα που κοιτάει (σχεδόν) στα ίσα τα μεγαθήρια του παρελθόντος και το κυριότερο να σου «μιλάει» με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο ξυπνώντας ξανά εφηβικές μνήμες! Οι H.E.A.T είναι ένα τέτοιο συγκρότημα και η αναφορά μας σε αυτούς, μετά την ανακοίνωση της εμφάνισής τους στα Χανιά, είναι απολύτως απαραίτητη για όλους εμάς που γουστάρουμε το πραγματικό hard rock!

Τι έχουν καταφέρει οι H.E.A.T τα τελευταία δέκα χρόνια; Έχουν δώσει μία ποιότητα στη μουσική που τόσο πολύ είχαν ανάγκη οι hard rock fans στη δύση της προηγούμενης δεκαετίας. Ο πρώτος δίσκος είναι ένα πραγματικό διαμάντι, ο δεύτερος ακολουθεί κατά πόδας, το “Address The Nation” είναι το αριστούργημα τους που πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν Heat02ποτέ και το “Tearing Down The Walls” η τρανή απόδειξη ενός συγκροτήματος που δεν επαναπαύεται σε φτηνά αναμασήματα του παρελθόντος. Και μπορεί το τελευταίο τους πόνημα να με άφησε προσωπικά ασυγκίνητο αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την αξία της μπάντας αφού ξέρω σχεδόν διαισθητικά ότι θα επανακάμψουν δριμύτεροι.

Εκεί στη Σουηδία πάντως κάτι έχει το νερό και ακόμη να βρούμε το μυστικό στον υπόλοιπο κόσμο. Σε όλα τα ιδιώματα επικρατεί μία απίστευτη παραγωγικότητα η οποία συνδυάζεται με μία αξιοθαύμαστη ποιότητα. Οι H.E.A.T είναι μαζί με 2-3 ακόμη συμπατριώτες τους, τα αδιαφιλονίκητα καμάρια του hard rock. Και μπορεί ο πρώτος τραγουδιστής (Kenny Leckremo) να είχε μία απίστευτη φωνή αλλά ποτέ δεν είχε το μοναδικό χάρισμα και τον αέρα του Erik Gronwall ο οποίος έχει πάει σε άλλη…πίστα τη μπάντα! Όσοι τους έχουν δει κάπου στο εξωτερικό, ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ. Σύντομα, θα το ζήσουν και οι υπόλοιποι στη χώρα μας και στο Chania Rock Festival.

Στο δια ταύτα…οι H.E.A.T δεν θα γίνουν ποτέ οι επόμενοι Motley Crue ούτε θα αποκτήσουν την αίγλη και τα χρήματα των Bon Jovi. Οι εποχές αυτές έχουν παρέλθει δυστυχώς ανεπιστρεπτί. Και μόνο όμως που έχουν τουλάχιστον 2 δίσκους-ορόσημα που κοιτάνε στα ίσα τα αντίστοιχα πονήματα του ένδοξου παρελθόντος, αυτό λέει πολλά! Είναι μοναδική εμπειρία να βλέπεις ένα συγκρότημα στην ακμή του…μη χάσετε, λοιπόν, αυτή την ευκαιρία! Άλλωστε τα Χανιά από την Αθήνα δεν είναι ούτε 200 μίλια ενώ οι H.E.A.T θα περπατούσαν 1.000 μίλια για να είναι μαζί μας. Δεν συγκρίνεται…
Σάκης Νίκας

Heat02