
Οι Black Sabbath ανακοίνωσαν πως επανενώνονται για την τελευταία συναυλία του Ozzy, που θα πραγματοποιηθεί στο Villa Park, έδρα της Aston Villa, στις 5 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή των Metallica, Slayer, Pantera, Gojira, Halestorm, Alice in Chains, Lamb of God, Anthrax και Mastodon!
Το θρυλικό συγκρότημα, που θα παίξει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια με την αυθεντική το σύνθεση ανακοίκωσε: «Οι θρύλοι του metal ενώνονται για να γιορτάσουν Την Τελική Εμφάνιση του Ozzy Osbourne, 5 Ιουλίου στο Villa Park.
Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΙΣΟΤΙΜΑ μεταξύ των οργανισμών Cure Parkinson’s, Birmingham Children’s Hospital και Acorn Children’s Hospice.
Οι αυθεντικοί Black Sabbath – Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler και Bill Ward – θα παίξουν για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Το συγκρότημα θα ανέβει στη σκηνή για να πρωταγωνιστήσει στο BACK TO THE BEGINNING στις 5 Ιουλίου στο Villa Park.
Αυτό το all-star event θα γιορτάσει τους αληθινούς δημιουργούς του heavy metal, με τον Ozzy Osbourne να παίζει ένα σύντομο προσωπικό set πριν ενωθεί με τους Black Sabbath για την τελευταία του υπόκλιση.
«Ήρθε η ώρα να επιστρέψω στην αρχή… ώρα να δώσω πίσω στον τόπο που γεννήθηκα,» είπε ο Ozzy Osbourne. «Πόσο ευλογημένος νιώθω που το κάνω με τη βοήθεια ανθρώπων που αγαπώ. Το Μπέρμιγχαμ είναι η αληθινή πατρίδα του metal. Birmingham Forever.»
Σχηματισμένοι στο Μπέρμιγχαμ το 1968 και εξελισσόμενοι σε ένα από τα πιο επιτυχημένα metal συγκροτήματα όλων των εποχών, οι Black Sabbath έχουν πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως στη θρυλική τους καριέρα. Διαμορφώνοντας το θεμέλιο για τις πολλές κατευθύνσεις που πήρε το heavy metal, η επιρροή και η σημασία των Black Sabbath παραμένουν τόσο ζωντανές σήμερα όσο και στις αρχές της δεκαετίας του 1970.
Ο Μουσικός Διευθυντής Tom Morello δήλωσε: «Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη heavy metal συναυλία όλων των εποχών.»
Το BACK TO THE BEGINNING θα περιλαμβάνει εμφανίσεις από:
Metallica, Slayer, Pantera, Gojira, Halestorm, Alice in Chains, Lamb of God, Anthrax και Mastodon».
Η ολοήμερη εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης ένα σούπεργκρουπ μουσικών. Οι καλλιτέχνες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν τους Billy Corgan (The Smashing Pumpkins), David Draiman (Disturbed), Duff McKagan & Slash (Guns ‘n Roses), Frank Bello (Anthrax), Fred Durst (Limp Bizkit), Jake E Lee, Jonathan Davis (Korn), KK Downing, Lzzy Hale (Halestorm), Mike Bordin (Faith No More), Rudy Sarzo, Sammy Hagar, Scott Ian (Anthrax), Sleep Token ii (Sleep Token), Papa V Perpetua (Ghost), Tom Morello (Rage Against The Machine), Wolfgang Van Halen και Zakk Wylde.
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 14 Φεβρουαρίου στις 10 ώρα Αγγλία στο LiveNation.co.uk.