Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Tales From The Road και τον Vikram Chandrasekar μίλησε για το κλασικό θέμα μιας ενδεχόμενης επανασύνδεσης με τον Ritchie Blackmore. Από τα σχόλια του δεν έλειψε και ο David Coverdale…

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε εάν το συγκρότημα βρίσκεται σε επαφή με τον Ritchie κι αν υπάρχει μια περίπτωση για reunion απάντησε: «Όχι. Η απάντηση στην ερώτηση είναι ναι, έχουμε επαφές. Οι τόνοι έπεσαν όταν ξεκαθαρίσαμε τα θέματα που είχαμε σχετικά με τα οικονομικά μας. Υπήρχαν κάποιοι managers στο παρελθόν που δεν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους. Δεν πληρώθηκα για περίπου 10 χρόνια από τους Deep Purple και μιλάμε για τα μεγάλα χρόνια. Ένας Θεός ξέρει που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά. Υπήρχαν κι άλλες εντάσεις. Περιττό να σας αναφέρω ότι το κλίμα πολύ άσχημο όταν έφυγε ο Ritchie. Αλλά, είμαστε πολύ μεγάλοι για όλα αυτά πλέον. Και οι δυο πλευρές στείλαμε μηνύματα μέσω των managers μας. Δεν μπορώ να γράψω, ή να τηλεφωνήσω στον Ritchie γιατί δεν έχει ούτε τηλέφωνο, ούτε υπολογιστή. Ζει σε έναν μεσαιωνικό κόσμο και του προωθούν τα μηνύματα που προορίζονται για εκείνον. Αλλά, στείλαμε θετικά μηνύματα ο ένας στον άλλο. Υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα, έχουμε διαφωνίες. Έχω δει όμως ότι κυκλοφορούν και πολλές βλακείες – που δεν έχει καν σημασία να αναφέρουμε- αλλά άκουσα από τον David Coverdale και κάποιους άλλους να σχολιάζουν το τι συνέβη με το Rock And Roll Hall Of Fame. Εμείς ήμασταν ευγενικοί με όλους, μιλώ για την μπάντα. Και προσκαλέσαμε τον Ritchie να παίξει το “Smoke On The Water” μαζί μας στην τελετή, αλλά αρνήθηκε. Έτσι, αυτά τα σχόλια θα τα χαρακτήριζα οπορτουνιστικά.

Ποτέ δεν είχαμε ανταγωνισμό με τον Ritchie, εκείνος βλέπει τα πράγματα με τον τρόπο του κι εμεις με τον δικό μας, οπότε δεν έχει κανένα νόημα να ανάβουμε φωτιές ο ένας στον άλλο. Θεωρώ πως μετά από τόσα χρόνια στην καριέρα μας με όλα να κυλούν τόσα εύρυθμα το ενδεχόμενο της επανασύνδεσης –το οποίο συζητήσαμε εδώ και πολλά χρόνια- θα ήταν σαν τσίρκο και θα μας αποσπούσε την προσοχή από αυτό που κάνουμε, για να είμαι ειλικρινής. Δεν θα είχε καθόλου πλάκα, γιατί δεν ενεργούμε πια έτσι», είπε ο Gillan.