Οι Icarus Witch έγιναν γνωστοί ως μπάντα του Paul Di Anno σε κάποιες περιοδείες του, οπότε είναι λογικό οι επιρροές από τους Maiden να είναι τουλάχιστον αυτονόητες. Το συγκρότημα υπάρχει από το 2004, δηλαδή πολύ ξεσπάσει η μανία με το λεγόμενο σήμερα New Wave Of Traditional Heavy Metal (NWOTHM εν συντομία). Μάλιστα, αυτό είναι το τέταρτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη μπάντα από το Pittsburgh και πρώτο με τον καινούριο τους τραγουδιστή Christopher Shaner.

Το περιεχόμενο του άλμπουμ λίγο πολύ αναμενόμενο: κλασσικός metal ήχος με μερικά πιο καινούρια στοιχεία, οπαδικά ρεφρέν, φρενήρη σόλο, τεράστια riffs… το έξτρα θετικό είναι ότι έχουν κάποια κομμάτια που θα μείνουν στον ακροατή μετά την πρώτη ακρόαση, όπως το ομώνυμο και το “Last Call For Living”, επίσης παρουσιάζουν εναλλαγές στις συνθέσεις τους και καλές ενορχηστρώσεις (βλ. “We Are The New Revolution”).

Σίγουρα, αν είχαν κι άλλα τέτοια θα ήταν πολύ πιο γνωστοί, όμως φαίνεται ότι έχουν τις δυνατότητες και την προοπτική για κάτι ακόμα καλύτερο. Ωραίο θα ήταν πάντως να τους βλέπαμε και από τα μέρη μας όπου το underground metal είναι ιδιαίτερα αγαπητό.