Δεν χωράει καμία αμφιβολία…οι Iced Earth είναι αναγεννημένοι! Έχουν ξανανιώσει με τον Stu Block πίσω από το μικρόφωνο ενώ φυσικά και ο Jon Schaffer ξαναβρήκε τον παλιό, καλό εαυτό του με το “Dystopia” το οποίο εξέπληξε τους πάντες (ένα κομμάτι του εαυτού μου πιστεύει ότι εξέπληξε ακόμη και τον ίδιο τον Schaffer ο οποίος δεν περίμενε ότι θα έβγαζε ένα album που θα έχαιρε καθολικής αποδοχής). Το “Live in Ancient Kourion”, μαγνητοσκοπημένο (αν και φυσικά δεν είναι πλέον σωστή η λέξη για ψηφιακά οπτικοακουστικά shows) στη γειτονική Κύπρο και πιο συγκεκριμένα σε ένα πανέμορφο αρχαίο θέατρο αποτελεί το επιστέγασμα μίας καλής…αγωνιστικής σεζόν για τους Iced Earth.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι και οι Κύπριοι fans λατρεύουν τους Αμερικανούς και έτσι οι αντιδράσεις του κόσμου στο ξεδίπλωμα όλων των γνωστών (και όχι μόνο) τραγουδιών των Iced Earth είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Το set list καλύπτει όλη την καριέρα της μπάντας και χαίρομαι που δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο “Dystopia” όχι μόνο γιατί πρόκειται ουσιαστικά για την εν λόγω περιοδεία αλλά γιατί είναι μεγάλη δισκάρα.

Οι λήψεις θα μπορούσαν να είναι σαφώς καλύτερες αφού πολλές φορές χάνεται ο…πρωταγωνιστής μίας «σκηνής» (π.χ. σε ένα solo ή σε κάποια φωνητικά) ενώ και ο ήχος είναι εμφανώς «πειραγμένος» στο studio αλλά όποιος μου πει ένα επίσημο live album από μία μεγάλη μπάντα που δεν είναι «πειραγμένο» στο studio κερδίζει ένα γεύμα με τον Jon Schaffer προσφορά του Rockpages!

Θεωρώ ότι πρόκειται για μία ποιοτικότερη κυκλοφορία από την αντίστοιχη του “Alive in Athens” (αν και η ατμόσφαιρα στη χώρα μας ήταν εκπληκτική) και σίγουρα όλοι θα πρέπει να δουν έστω κάποιες σκηνές αν όχι ολόκληρο το DVD. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι όπου πάει ο Schaffer και ηχογραφεί ένα live album, η χώρα αυτή οδηγείται στο ΔΝΤ…

Tags