Αυτή είναι μία κυκλοφορία που θα δώσει μεγάλη χαρά σε όλους τους φίλους του power/prog καθώς μιλάμε για ένα συγκρότημα που έχει τις ρίζες του στα μέσα της δεκαετίας του 90 στην περιοχή του Connecticut. Μάλιστα, οι φανατικοί οπαδοί των Fates Warning είναι ήδη εξοικειωμένοι με το όνομα των Image Beyond καθώς τύμπανα σε αυτούς παίζει ο Steve Zimmerman που έχει συνδέσει το όνομα του με τους κλασικούς δίσκους των Fates την περίοδο 1984-1988. Επιπλέον, στους underground κύκλους της εποχής κυκλοφορούσε ένα demo αποτελούμενο από τρία τραγούδια το οποίο είχε αφήσει απίστευτα καλές εντυπώσεις θυμίζοντας αρκετά Fates της περιόδου “No Exit” και “Perfect Symmetry”. Δυστυχώς όμως δεν προέκυψε τότε κάτι ουσιαστικό για τους Image Beyond…μέχρι το 2024 όπου η Death Rider Records κυκλοφορεί το “Reflection in Time”!

Τι συναντάμε, λοιπόν, σε αυτό το διπλό CD; Πέρα από το προαναφερθέν 3-track demo, υπάρχουν άλλα πέντε τραγούδια που βρήκε ο Zimmerman σε μία κασέτα ενώ στο δεύτερο CD υπάρχουν άλλα πέντε live κομμάτια και ένα ακόμη από τις πρόβες της μπάντας. Σίγουρα ο ήχος απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανικός αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ μιλάμε για demos, live tracks και ακατέργαστο αρχειακό υλικό το οποίο συγκεντρώνεται εδώ για πρώτη φορά ώστε να έχουμε μία πλήρη εικόνα της μουσικής ταυτότητας των Image Beyond. Αυτή ακριβώς την ιστορική σημασία του “Reflection in Time” θα πρέπει να αποτιμήσουμε ελπίζοντας παράλληλα ότι και τα νέα κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουν την ίδια συνθετική ποιότητα με τα αντίστοιχα της δεκαετίας του 90. Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο που…αντανακλά μία μπάντα στο χρόνο!

Highlight: Το εξαιρετικό artwork ανήκει στον Ioannis που έχει φιλοτεχνήσει μερικά από τα καλύτερα εξώφυλλα των Fates (και όχι μόνο).