Να πω ότι δεν περίμενα καιρό αυτή την κυκλοφορία; Ψέματα θα πω. Μετά από 4 χρόνια, επιτέλους οι Immensity κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους.

Η πρώτη μου επαφή με τους Αθηναίους έγινε το 2012, όταν και κυκλοφόρησαν ένα promo 2 κομματιών, το “The Lonely Aquarelle”. Ευτυχώς αυτά τα κομμάτια τα βρίσκουμε και στο album τους, το οποίο έχει συνολικά 7 και διαρκεί λίγο περισσότερο από 1 ώρα. Το στυλ των Immensity δεν το συναντάμε εύκολα σε Ελληνικά συγκροτήματα καθώς το ατμοσφαιρικό doom/death metal δεν είναι το πιο εύκολο άκουσμα και κατά την άποψή μου θέλει πολύ ταλέντο για να ξεχωρίσεις από τη μάζα. Ίσως γι’ αυτό να τους πήρε τόσο καιρό να το κυκλοφορήσουν; Ποιος ξέρει. Όλα όμως τα αγαπημένα υλικά αυτού του ήχου είναι εδώ. Doom ρυθμοί, εξαιρετικές ατμόσφαιρες, ψυχρές μελωδίες. Χωρίς να καταντάει μονότονο, κάθε κομμάτι κρύβει και μια έκπληξη. Άλλο πιο σκοτεινό, άλλο πιο μελωδικό, ενώ σε σημεία βλέπουμε και τις ταχύτητες να ανεβαίνουν πάρα πολύ σε σημείο που να θυμίζει death metal χωρίς όμως να χαλάει το αποτέλεσμα. Fillers, αδύναμες στιγμές, περιττή μουσική δεν υπάρχουν. Ειδική αναφορά φυσικά πρέπει να γίνει στον μπροστάρη του συγκροτήματος, τον τρομερό Λεωνίδα Χατζημιχάλη ο οποίος έχει αναλάβει τίτλους κομματιών, στίχους και φωνητικά. Τον μάθαμε κυρίως από τις ερμηνείες του στους Equal Vector, Imaginery και Fatal Morgana, εδώ όμως μας δείχνει το μεγάλο εύρος της φωνής του. Τα brutal φωνητικά του είναι όλα τα λεφτά ενώ φυσικά δεν λείπουν και οι μελωδικές πινελιές που χρωματίζουν ακόμα περισσότερο τις συνθέσεις. Ύμνοι όπως τα “Everlasting Punishment” και  “Adornment” δείχνουν το μεγάλο ταλέντο τους. Ταλέντο που φαίνεται και στο πως φιλτράρουν όλες τις επιρροές του από τα μεγάλα ονόματα του χώρου χωρίς φυσικά να αντιγράφουν κανένα από αυτά.

Περαιτέρω ανάλυση δε νομίζω πως χρειάζεται, καθένας που θα το ακούσει θα βιώσει το δικό του ταξίδι μέσα από τη μουσική αυτή. Οι Immensity διαπρέπουν στον πολυαναμενόμενο ντεμπούτο τους. Οι οπαδοί αυτού του ήχου μόλις βρήκαν το επόμενο αγαπημένο τους συγκρότημα.

For the fans of: Draconian, My Dying Bride, Mourning Beloveth, Swallow The Sun