Αυτό είναι το δεύτερο από τα τέσσερα βιβλία που κυκλοφορεί η Wymer αναφορικά με ένα συγκεκριμένο album της ευρύτερης οικογένειας των Deep Purple. Ήδη είναι διαθέσιμα τα βιβλία εκείνα που εστιάζουν στα “Fireball”, “Stormbringer” και “Slaves and Masters” (για το οποίο υπάρχει και παρουσίαση εδώ στο Rockpages) ενώ αυτό είναι το πρώτο για τους Rainbow και πιο συγκεκριμένα για το εξαιρετικό “Straight Between The Eyes”. Όπως και με τα προηγούμενα, η Laura Shenton ακολουθεί την ίδια τακτική συγγραφής ξεκινώντας από το πλαίσιο που οδήγησε στη δημιουργία του δίσκου, την αντιμετώπιση από τον μουσικό τύπο της εποχής, την περιοδεία που ακολούθησε και τέλος το γενικότερο αντίκτυπο του δίσκου σε βάθος χρόνου.

Όλα αυτά γίνονται με έναν καλογραμμένο και στρωτό τρόπο γραφής ενώ είναι αξιόλογο το γεγονός ότι η Shenton βασίζεται ως επί το πλείστον στις πρωτότυπες μαρτυρίες της εποχής, δηλαδή στις κριτικές που είχαν δημοσιευθεί εκείνη την εποχή αλλά και σε συνεντεύξεις των ίδιων των μουσικών (και όχι μόνο). Η ίδια είναι πολύ προσεκτική στα συμπεράσματα της και διατηρεί μία αντικειμενική σκοπιά όσον αφορά στην αποτίμηση των γεγονότων και του δίσκου αυτού καθαυτού. Όπως και με το αντίστοιχο βιβλίο για το “Slaves and Masters” έτσι κι εδώ θα ήθελα να διαβάσω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ηχογράφηση του album στο studio μιας και όλοι οι fans των Rainbow και των Purple γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαθέσιμες πολλές σχετικές πληροφορίες.

Όπως και να έχει, τόσο η προσπάθεια της Shenton όσο και η γενικότερη επιμέλεια από την Wymer είναι αξιόλογες και οι οπαδοί του Ritchie Blackmore αποκτούν συγκεντρωμένο υλικό σε ένα βιβλίο 120 περίπου σελίδων. Θετικό πρόσημο από μένα…