Το Βρετανικό κλασσικό rock είναι ακόμα ζωντανό και σε πολύ καλή φόρμα με τους Inglorious, ένα γκρουπ που θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει την μεγαλύτερη ελπίδα για το παρόν και το μέλλον του «νησιού» στο ιδίωμα. Βγαλμένο από την ίδια πέτρα με τους Deep Purple, Whitesnake και Thunder πρόκειται για ένα καινούριο συγκρότημα με έναν εκρηκτικό frontman που θα σας αρπάξει από όπου βρει και θα σας ταρακουνήσει.

Φυσικά, όσο καλοί και ταλαντούχοι κι αν είναι τα μέλη ενός συγκροτήματος, αν δεν έχουν καλό υλικό δεν γίνεται τίποτα. Οι Inglorious όμως το έχουν και αυτό. Τα riffs, οι μελωδίες, οι ενορχηστρώσεις τα λένε όλα για το πόσο πραγματικά καλό είναι αυτό το συγκρότημα. Ο τραγουδιστής Nathan James ακούγεται σαν να τους Coverdale-Plant και Danny Bowes (Thunder) σε ένα, ενώ στις κιθάρες θα βρούμε και τον προσφάτως αποχωρήσαντα από τους Crazy Lixx Andreas “Ande” Eriksson και τον Will Taylor. Το άλμπουμ είναι μια τομή ανάμεσα στα καλύτερα του Βρετανικού rock των ‘΄70s με μια γερή δόση μοντέρνου hard rock και ένα σφηνάκι blues. Το υλικό που θα ακούσετε στο ντεμπούτο τους έχει ποικιλία με τα γρήγορα “Breakaway” (το καλύτερο κομμάτι του άλμπουμ κατά τη γνώμη μου) και “High Flying Gypsy”, το φοβερό blues-άδικο “Holy Water” που ανεβάζει στροφές από τη μέση, αλλά και τον ορισμό της μπαλάντας “Bleed For You” να ξεχωρίζουν.

Αυτό το ντεμπούτο είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει τελευταία στον χώρο και γνωρίζω πολύ καλά πόσο βαρύ φαίνεται αυτό στην οθόνη σας, αλλά αν τους ακούσετε είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε και δεν θα τους χορταίνετε… ναι, είναι τόσο καλοί! Μπράβο παιδιά!

ΥΓ.: κάπου κάπου ο Βρετανικός τύπος που απεγνωσμένα ψάχνει εδώ και χρόνια την επόμενη εγχώρια classic rock μπάντα «καίει» συγκροτήματα σαν τους Inglorious με υπερ-έκθεση στα όποια μέσα και διθυράμβους που δημιουργούν τεράστιες απαιτήσεις με αποτέλεσμα να ξεχνιούνται και να θάβονται λίγο αργότερα, είτε εξαιτίας εσωτερικών προβλημάτων, είτε για άλλους λόγους. Αυτό συνέβη σχετικά πρόσφατα με τους Darkness και τους Answer. Ελπίζω ότι οι Inglorious θα έχουν καλύτερη τύχη και θα ανταποκριθούν στις υψηλές μου απαιτήσεις.