Οι “Whiplash INC” είναι το Metallica Tribute alter ego των “Prejudice Reborn” oι οποίοι ιδρύθηκαν το 2005 και είναι ένα συγκρότημα που κινείται στον χώρο του American heavy metal έχοντας διάφορες επιρροές (Metallica , Mastodon, Machine Head, Black Label Society κ.τ.λ).
Eίναι το πρώτο συγκρότημα που συμμετείχε το 2007 στο πρώτο tribute live του official Ελληνικού Metallica Chapter και από τότε δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις tribute βραδιές Metallica, με αποκορύφωμα τα live αφιερώματα στα “Kill ’em All” και “Black Album” που γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία. Ακολούθησε η συμμετοχή τους με το κομμάτι “Phantom Lord” στο τεύχος Δεκεμβρίου του Metal Hammer το 2013, στο συνοδευτικό CD “and Covers for All…”.
Έχοντας ένα μακρύ κατάλογο πλέον στο χώρο της δισκογραφίας καθώς και συνεχή παρουσία από το 2005 στα δρώμενα της ελληνικής metal σκηνής, οι Prejudice Reborn τον Ιούνιο του 2016 αποφασίζουν να ιδρύσουν τους “Whiplash INC”, οι οποίοι θα ασχολούνται αποκλειστικά με διασκευές Metallica.
Οι “Whiplash INC” επιδιώκοντας τον πλέον πιστό ήχο στους Metallica, στόχο έχουν να προσφέρουν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα στις ζωντανές εμφανίσεις τους, ενώ το ρεπερτόριό τους θα περιλαμβάνει κομμάτια από ολόκληρη την δισκογραφία του πιο πετυχημένου metal συγκροτήματος του πλανήτη.