Iron Maiden – The Book Of Souls

0

Είναι από αυτές τις στιγμές που περιμένεις με αγωνία πολλά χρόνια και λες από μέσα σου: «μακάρι, να είναι αυτό που περιμένω…και λίγο παραπάνω». Βλέπετε, οι Maiden θα είναι πάντα κάτι παραπάνω από ένα συγκρότημα για όλους τους πραγματικούς metal fans εκεί έξω. Είναι τρόπος ζωής, είναι μία ένεση ψυχικής ανάτασης για κάθε δύσκολη στιγμή στην καθημερινότητά μας και η ακρόαση ενός νέου δίσκου είναι μία πραγματική ιεροτελεστία. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είμαι σίγουρος ότι όλοι εκεί έξω έχουν ακούσει το “The Book Of Souls” και έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα. Ακόμη και αν δεν το έχετε ακούσει, όμως, μία επίσκεψη και μόνο στα γνωστά sites κοινωνικής δικτύωσης θα σας δώσει μία ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει…οι Maiden επέστρεψαν και κυκλοφόρησαν έναν αριστουργηματικό δίσκο! Ένα δίσκο που τόσο πολύ χρειαζόμασταν, ένα δίσκο που θα ακούμε για πολλά χρόνια ακόμη και θα είμαστε περήφανοι για αυτόν.

Θα σας μιλήσω ειλικρινά. Οι δύο τελευταίοι δίσκοι της Σιδηράς Παρθένου δεν μου είχαν δώσει αυτά που περίμενα. Όλα είναι θέμα γούστου αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν περισσότερα από το σπουδαιότερο heavy metal group όλων των εποχών. Οπότε, ήταν επιτακτική ανάγκη το “The Book Of Souls”–για μένα, προσωπικά- να ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Και έτσι, ύστερα από αρκετές ακροάσεις, ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο: Το Βιβλίο των Ψυχών θα αποτελεί ένα ακόμη διαμάντι στην ανυπέρβλητη δισκογραφία της Σιδηράς Παρθένου. Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο album που κυκλοφόρησαν οι Maiden μετά το “Brave New World” με έναν ήχο που παραπέμπει σε αρκετές περιόδους της μπάντας. H παραγωγή του Shirley είναι πολύ καλή και οι μακροσκελείς συνθέσεις δεν κουράζουν ούτε κατ’ ελάχιστο! Δεν χρειάζεται να πούμε, φυσικά, ότι η απόδοση όλων των μελών είναι αψεγάδιαστη με τον Bruce Dickinson να είναι συγκλονιστικός.

Τα απόλυτα highlights είναι το “The Red And The Black” όπου o Steve Harris γράφει ένα συναυλιακό ύμνο με τις γραμμές των φωνητικών σε σημεία να θυμίζουν το “Rime Of The Ancient Mariner”, το ομώνυμο κομμάτι που παραπέμπει στη θεατρική ατμόσφαιρα του “Dance Of Death”, το “If Eternity Should Fail” που προκαλεί ρίγη συγκίνησης λόγω της απίστευτης ερμηνείας του Bruce και το 18λεπτο “Empire Of The Clouds” που αποτελεί μία ώριμη και ολοκληρωμένη σύνθεση του Bruce βασισμένη στο πιάνο. Ένα πραγματικό έπος!

Το “The Book Of Souls” είναι τελικά αυτό που περίμεναν οι οπαδοί των Maiden και…κάτι παραπάνω! Πολλοί λένε ότι ύστερα από 35 (δισκογραφικά) χρόνια οι Maiden δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανένα. Αυτό ισχύει, εν μέρει…οι Maiden, πάνω από όλα, έχουν να αποδείξουν πάρα πολλά στους ίδιους τους εαυτούς τους! Είναι τεράστιοι μουσικοί που θέλουν κάθε φορά να είναι οι καλύτεροι…δείτε την αστείρευτη ενέργεια που βγάζει ο Bruce ή ο Steve! Και είμαι σίγουρος ότι κάθε φορά που μπαίνουν στο studio θέλουν να φτάσουν το “The Number Of The Beast” ή το “Powerslave”. Αυτό σημαίνει να είσαι στην κορυφή!

Highlight: Η μεγαλύτερη χαρά για μένα ήταν όλα τα διθυραμβικά και συγκινητικά σχόλια όλων των οπαδών των Maiden σε όλο τον κόσμο. Χρειαζόμασταν έναν τόσο καλό δίσκο από την αγαπημένη μας μπάντα. Up The Irons!