Ο frontman των Night Ranger, Jack Blades, κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του album και για μία ακόμη φορά καταφέρνει να ικανοποιήσει τους φανατικούς οπαδούς των Αμερικανών και ταυτόχρονα να ακουστεί –εν μέρει, πάντα- διαφορετικός σε σχέση με τις δουλειές των Night Ranger. Άλλωστε, αυτή δεν είναι και η ουσία ενός solo album…; Μάλιστα, ο Blades ξεπερνάει σε ποιότητα την πρώτη του προσωπική δισκογραφική προσπάθεια η οποία ήταν ούτως ή άλλως καλή (και περιελάμβανε ακυκλοφόρητο υλικό από τις μέρες των Damn Yankees, για να μην ξεχνιόμαστε…).

Το “Rock N’ Roll Ride” ξεκινάει με μία εξαιρετική τριάδα καταιγιστικών up tempo rock n’ roll κομματιών, με το “Born For This” να ξεχωρίζει με το μελωδικό του riff. Η συνέχεια είναι ελαφρώς πιο ήρεμη και τιθασευμένη με τον Blades να φανερώνει ξανά τις επιρροές του από Beatles και τις χαρακτηριστικές μελωδικές γραμμές των φωνητικών. Πάντως, κάθε φορά που ακούω το “Anything For You” μεταφέρομαι στην ατμόσφαιρα του “Neverland” αφού το κομμάτι θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο comeback album των Night Ranger πίσω στα 1997.

Κλείνοντας, να πω απλά ότι μπορεί το “Rock N’ Roll Ride” να αποτελεί ένα καλό δείγμα αμερικάνικου rock n’ roll ήχου αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου στο κατά πόσο μπορεί να ενδιαφέρει ένα κοινό εκτός του σκληρού πυρήνα των οπαδών των Night Ranger. Όπως και να έχει, όμως, ο δίσκος είναι πάρα πολύ καλός και ποιοτικός διαθέτοντας, επίσης, ένα εύστοχο εξώφυλλο.

Highlight: Ακούγοντας το δίσκο, τσεκάρετε και τους συντελεστές του “Rock N’ Roll Ride”…είμαι σίγουρος ότι αρκετά ονόματα θα σας είναι οικεία.